Vaterpolisti Jadrana su otputovali u Budimpeštu na drugi krug kvalifikacija Len Euro Cupa

Vaterpolisti Jadrana su otputovali u Budimpeštu na drugi krug kvalifikacija Len Euro Cupa

Može se i mora bez Šetke - rekao je trener Ivan Asić

Vaterpolisti Jadrana u četvrtak su otputovali u Budimpeštu gdje će od petka (13. listopada) do nedjelje (15. listopada) igrati u drugom krugu kvalifikacija Len Euro Cupa.

Domaćin ovog turnira je domaći Ferencvaroš, izrazito snažna mađarska momčad, s kojom su jadranaši igrali već u prvom krugu kvalifikacija i tijesno poraženi rezultatom 5:8, rezultat nakon tri četvrtine bio je 5:5. Uz Jadran i Ferencvaroš u Budimpešti će igrati i španjolski Mataro te crnogorski Primorac Kotor. Ta dva kluba su u prvom krugu igrali međusobno i Primorac je pobijedio 12:8, no obje su momčadi prošle dalje kao druga (Primorac) i treća (Mataro) iz te skupine u kojoj je na prvom mjestu završio mađarski Miskolci.

Jadran je odlično otvorio Triglav Regionalnu ligu uvjerljivom pobjedom (13:8) protiv Mornar Brodospasa, u toj su utakmici pokazali da i bez ozlijeđenog Anđela Šetke igraju čvrst, ozbiljan vaterpolo.

- I može se i mora bez Šetke. Rekao sam igračima na našem sastanku da ga, bez obzira koliko je važan igrač, moramo zaboraviti na duže vrijeme. Svaki igrač mora dati maksumum da to nadoknadimo. Puni su momci samopouzdanje, vjere, fizički spremni. Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetan turnir i da ćemo proći dalje - izjavio je trener Jadrana Ivan Asić.

Ocijenio je potom i izglede u Budimpešti.

- Ferencvaroš je objektivno najbolja momčad u skupini. Moramo se koncentrirati na Mataro s kojim

igramo u prvoj utakmici i jako nam je to bitan susret. Pobjedom u toj utakmici bi nam ostala zadnja utakmica s Primorcem za prolaz dalje. Ferencvaroš je, pak, momčad koja vrijedi finala Lige prvaka.

A tko je jači, Mataro ili Primorac?

- Po imenima je Primorac jači, ali Španjolci se dobro kreću i dosta plivaju, imaju stil igre koji ne odgovara naši momčadima. Moramo se prilagoditi na njihovu agresiju, ako to dobro iskontroliramo, imamo velike izglede za pobjedu - zaključio je Asić.

Prva i druga momčad iz skupine proći će dalje u četvrtfinale Len Euro Cupa.

RASPORED:

Petak, 13. listopada

17.45 Jadran – Mataro

19.30 Ferencvaroš – Primorac Kotor

Subota, 14. listopada

17.45 Mataro – Primorac Kotor

19.30 Ferencvaroš – Jadran

Nedjelja, 15. listopada

11.00 Ferencvaroš – Mataro

12.45 Primorac Kotor - Jadran

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare