Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Veliki talent omladinske škole 'bijelih' vraća se kroz Hajduk II nakon rijetko viđenog peha...

Veliki talent omladinske škole 'bijelih' vraća se kroz Hajduk II nakon rijetko viđenog peha...

Bez Frane Vojkovića nije se mogla zamisliti U-17 reprezentacija Hrvatske, ali ozljede su ga dvije godine udaljile od terena

Na Poljudu ne vole baš kad se piše o igračima koji dolaze u Hajduk II. Ta je ekipa ionako samo filter za prvu momčad, pa nema smisla davati preveliku pozornost pridošlicama. U tom kontekstu već smo notirali dolaske Ivana Jovića iz Zadra i Dominika Perkovića iz Marsonije, a svakodnevni radni ritam doveo nas je i do imena Hamze Mešanovića, lijevog beka koji iz Veleža stiže pokazati koliko može, pa će ostati ako zadovolji... Uglavnom, bit će tu dosta promjena, mnogi će otići, a neki drugi će se pokušati dokazati.

- Vraća nam se i Frane Vojković - čuli smo tako, informirajući se o Hajduku II.

E, to je već priča. Čast svim igračima sa strane koji se pokušavaju afirmirati kroz Hajduk, ali Vojkovićev povratak zaslužuje posebnu pozornost.

Dvije godine se nije sastao s loptom, a radi se o veznom igraču bez kojega se nije mogla zamisliti U-17 reprezentacija 1996. godišta u vrijeme svojih najboljih partija, pobjeda kontra Španjolske ili Francuske. Danas je Alen Halilović u Sporting Gijonu, Duje Ćaleta Car u Red Bullu, Ante Roguljić je iz Salzburga došao u Hajduk na posudbu, Robert Murić je u Ajaxu, a brojni drugi njihovi suigrači su na pragu prvih momčadi svojih klubova.

No, dok su oni tražili svoj put ka afirmaciji na terenu, Vojković se - liječio.

- Praktički sam zadnju pravu utakmicu odigrao još na Svjetskom prvenstvu u Emiratima. Tamo sam otputovao ozlijeđen, nastupio na generalnoj probi protiv Brazila, te u zadnjem susretu s Uzbekistanom. Stradala su mi oba meniskusa, a liječenje je potrajalo predugo, izgubio sam gotovo godinu dana - prisjeća se Vojković.

Ako znamo da je taj SP bio u listopadu 2013. onda je jasno koliko je to duga pauza. Frane se potom vratio, odradio u Hajduku dobre pripreme, priključio se Hajduku II, a onda teško stradao već u prvom dvoboju protiv Solina uz Jadro, u ožujku 2015. godine...

- Štimac je htio udariti loptu, ali je pogodio mene u koljeno, koje je upalo, izdeformiralo se. Iznijeli su me s terena. Čekala me operacija križnih ligamenata koljena, pa novi težak put oporavka. No, i to je sad iza mene.

Praktički je dvije godine jedan od najtalentiranijih igrača Hajdukova '96. godišta i osvajač kadetskog prvenstva s 'bijelima' iz 2012. godine bio izvan terena. A mnogi bi bili 'ruku u vatru' stavili da će baš on uspjeti jer je za zadnjeg veznog davao i dosta golova, često se priključivao napadu.

O svom novom početku u nastavku sezone Vojković kaže:

- Na startu mi je važno samo igrati, a već nakon mjesec-dva želim i jako dobro igrati. Samo neka me zdravlje posluži. Napokon se osjećam sjajno i zapravo jedva čekam prve nove službene utakmice.

Bilo je već takvih primjera igrača koji su se vraćali nakon teških ozljeda i dugih oporavaka. Sjetimo se samo Nikice Jelavića, koji se godinama oporavljao nakon što mu je u kadetskoj utakmici protivnički igrač pao na nogu i polomio je.

No, sve je to sad prošlost, a sadašnjost je da će se kroz momčad Marija Osibova za šansu u prvom sastavu Hajduka, uz brojne prinove sa strane, boriti i igrač koji je imao rijetko viđen peh, te nikad do kraja nije mogao pokazati talent koji nedvojbeno posjeduje.    

Vaša reakcija na temu