Foto: hajduk.hr VIDEO: Hajdučka priča Tome Bašića

VIDEO: Hajdučka priča Tome Bašića

Prošle je sezone odigrao ukupno 31 susret, četiri puta se upisao u strijelce

Toma Bašić od jučer je i službeno igrač Bordeauxa. Hajduk će zaraditi čistih 3,5 milijuna eura, a na kraju evo još jednog podsjetnika na njegove dane u bijelom dresu.

U Hajduk je stigao još u ljeto 2014., no potom se vratio u Zagreb. Ne u Dubravu gdje je ponikao već u Rudeš koji je tada bio drugoligaš. Toma Bašić je te sezone odigrao 25 susreta u Drugoj HNL i pritom postigao dva pogotka. Onda je u ljeto 2015. na Poljud stigao Damir Burić, a za glavni je cilj imao afirmaciju mladih igrača. Debi za prvu momčad Toma Bašić imao je baš u Zagrebu, u petom kolu HNL-a na gostovanju kod Lokomotive. Hajduk je taj susret slavio sa 2:1, a Bašić je u igru ušao u 84. minuti zamijenivši Andriju Balića. Te je sezone skupio pet nastupa, a prvijenac u dresu Hajduka stigao je u posljednjem susretu sezone. Na gostovanju kod Zagreba u pobjedi 3:2, Bašić je zabio prvi pogodak na susretu u 29. minuti. 

U ljeto 2016. otišao je Burić nakon ustoličenja Ivana Kosa za predsjednika, a za trenera je imenovan Marijan Pušnik. Kasnije je stigao i Joan Carrillo, a ukupno je u sezoni 2016/17 Bašić odigrao 36 utakmica u svim natjecanjima. Postigao je šest pogodaka, uz to je imao i šest asistencija. 

Prošle je sezone odigrao ukupno 31 susret, četiri puta se upisao u strijelce, a ističe se pogodak na Rujevici kada je Hajduk prekinuo neugodnu tradiciju i nakon pet i pol godina pobijedio Rijeku. Bašić je zabio vodeći pogodak 'bijelih' u trećoj minuti kada je lobovao Prskala. 

Prije odlaska u Bordeaux odigrao je tri susreta ove sezone. Dva sa Slavijom, pri čemu je u uzvratu ubilježio dvije asistencije. Posljednji susret bio mu je onaj sa Lokomotivom u nedjelju. Protiv 'lokosa' je Bašić debitirao za Hajduk, a protiv njih se i oprostio od bijelog dresa. Ukupno je za Hajduk odigrao 75 susreta, zabio je 11 golova i 14 puta asistirao.

Iz naše arhive smo ovoga puta izvukli i zanimljiv video iz listopada 2016., gdje je Bašić dao intervju našoj Antoniji Klanac. Vrijedi ga još jednom pogledati, a novom igraču Bordeauxa zaželjeti - sretno, Toma!  


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare