Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr Vučević: Nisam bio zadovoljan Maločinim pristupom, ne bojim se staviti mlade, želim Hajduk koji ima budućnost!

Vučević: Nisam bio zadovoljan Maločinim pristupom, ne bojim se staviti mlade, želim Hajduk koji ima budućnost!

Protiv Rijeke ćemo gledati Hajduk s tri debitanta, Grbićem na vratima, te Tudorom i Juranovićem

Goran Vučević završio je trening predvečer, taman negdje u vrijeme kada je na pomoćnim terenima trajao susret pionira Hajduka i selekcije Županije splitsko-dalmatinske. Susreli smo ga nakon što je već objavljena odluka da je Marija Maloču premjestio u Hajduk II.

- Učinio sam to jer nisam bio zadovoljan njegovim igrama ni pristupom - kazao nam je Vučević, dodavši kako se niti malo ne boji utakmica s Rijekom i Splitom.

Sportski direktor 'bijelih' svjestan je negativne atmosfere koja je stvorena oko kluba, ali i njega samoga. U eteru sve češće prevladavaju negativni komentari, na što nam je Vučević kazao kako više ne čita novine i ne gleda internet.

Okolnosti su takve da je sav teret odgovornosti pao na njega, pa kad je već sjeo na klupu, odlučio je napraviti sve po svome. Do sada je, naime, trener imao sve ovlasti, pa nije morao prihvaćati zamislli sportskog direktora. Vučević nam kaže da je kod dovođenja pojačanja trenerova bila zadnja i dodaje da je njegov projekt Hajduk II, te da je doveo Kurbanova nakon što je bilo jasno da se prodaje Kouassi.

- Trenutno mi je najvažnije kakav ću Hajduk ostaviti iza ove sezone - još nam je kazao Vučević.

Riječ 'Europa' niti jednom nije spomenuo, ali valjda se podrazumijeva da bi se ona morala izboriti. Vučević i u neobaveznoj ćakuli gotovo da nema rečenice u kojoj ne spomene termin 'mladi igrači'. Protiv Istre niti jedan nije imao minutažu, a sada ćemo gledati Hajduk s tri potpuna debitanta, Grbićem na vratima, te Tudorom i Juranovićem u igri.

- Nimalo se ne plašim. Da je bilo po mome Grbić bi branio već protiv Vinogradara. Želim ostaviti čistu situaciju iza sebe i mlade igrače s iskustvom nastupanja u prvoj momčadi. Vlašića i Balića smatram svojim projektima, produžili smo im ugovore i oni su klupska budućnost, nemojte se iznenaditi ako vam Fran Tudor bude otkriće, a za mene je i Puljić pravi igrač... – nabrajao nam je Vučević.

Baš će zanimljivo biti vidjeti kako će se ti mladići snaći protiv Rijeke. Ne zaboravimo da bi se u sastavu trebali naći i Mikanović i Vlašić, a bio bi tu i Balić da nije ozlijeđen. U svakom slučaju, Vučević je napravio veliki rez uoči najvažnijih utakmica sezone. Ako smo ga dobro razumjeli, kad se već uhvatio ove funkcije, onda želi do kraja napraviti sve kako je to zamišljao s funkcije sportskog direktora. I tu se Maloča više ne uklapa, a dodao je 'i još neki', ali ostala imena nije spominjao.

Ukupno je djelovao umorno, ali ipak samouvjereno. Čak je bio i puno optimističniji nego što smo očekivali s obzirom na ozračje oko kluba u vrijeme priprema za Rijeku. Puno je mladih igrača i nepoznanica uoči predstojeće utakmice, ali teren će sve pokazati... Sigurno je jedino da će ovo biti potpuno drugačiji Hajduk od onoga koji smo gledali tijekom ove sezone.  

Vaša reakcija na temu