Završnica sveučilišnih prvenstava Hrvatske u Biogradu, studenti se bore u deset sportova, a zabavljaju ih Mladen Grdović i Prljavo kazalište

Završnica sveučilišnih prvenstava Hrvatske u Biogradu, studenti se bore u deset sportova, a zabavljaju ih Mladen Grdović i Prljavo kazalište

Oko tisuću studenata sportaša iz svih krajeva Hrvatske danas su započeli s natjecanjima

Defileom hrvatskih studenata po biogradskoj rivi te svečanom ceremonijom otvorenja, započeli su UniSport Finals 2017 – završnica sveučilišnih prvenstava Hrvatske na kojima će se odvijati natjecanja u deset sportova. Finalse je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Biograda na Moru Marijan Stopfer, a studentima se obratio i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Zrinko Čustonja.

Oko tisuću studenata sportaša iz svih krajeva Hrvatske u petak započinju s natjecanjima, a najveće uzbuđenje tradicionalno se očekuje na parketima gdje će najbolje od sebe pokazati košarkaške i futsal ekipe. Za žestoki sportski okršaj spremni su i rukometaši te muške i ženske ekipe odbojke na pijesku od kojih se očekuje i otvorenje sezone kupanja obzirom da je odbojkaški teren smješten uz samu plažu. Čak tri sporta s reketom ove godine su u programu Unisport Finalsa i to tenis, stolni tenis i badminton, a vrlo je jaka i konkurencija u šahu gdje nas ove godine očekuju zanimljivi dvoboji.

Tu je i bogat društveni život od kojega se najviše ističu 'Studentska ribarska noć' s koncertom Mladena Grdovića, koji će se održati u petak, kao i 'Finalna fešta' s koncertom Prljavog Kazališta u subotu. Društveni će program obogatiti i 'Festival sporta i aktivizma', koji će u subotu od 9 do 14.30 sati održavati ispred zgrade Gradskog poglavarstva, a na kojem će građani Biograda moći vidjeti bolid formule kojega su izradili hrvatski studenti, a imat će priliku izmjeriti tlak i razinu šećera, plesati zumbu te se na kraju zasladiti otočkim proizvodima. Ulaz na sva događanja tijekom održavanja UniSport Finalsa je besplatan te se svi Biograđani pozivaju na što veći odaziv i davanje potpore razvoju hrvatskog studentskog sporta.

Organizator UniSport Finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016.

Predstavnici i reprezentacije ovogodišnjih Unisport Finalsa su: Sveučilišta u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Puli, Sveučilište Sjever, te Veleučilišta 'Vern', 'Lavoslav Ružička u Vukovaru', Veleučilište u Slavonskom Brodu, Šibeniku, Požegi, Karlovcu i Veleučilište Baltazar.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare