Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Željko Kopić: Nižić je rekao da se ne osjeća spremnim za utakmicu i ja to trebam poštivati

Željko Kopić: Nižić je rekao da se ne osjeća spremnim za utakmicu i ja to trebam poštivati

Ovo je utakmica u kojoj se cijela sezona može okrenuti na našu stranu - kazao je Stanko Jurić

 Hajdukov trener Željko Kopić uoči prvog dvoboja protiv Steaue je rekao:

- Nakon prvog kruga i dvije pobjede protiv Slavije očekuje nas Steaua. Raspolažemo s velikim brojem informacija, znamo da nas očekuje ekipa koja posjeduje velik napadački potencijal, inzistira na igri, ima dobrih strana, ali i one koje nisu dobre i pokušat ćemo ih iskoristiti. Vjerujem da ćemo prikazati dobar nogomet i ostvariti dobar rezultat.

O ozlijeđenim igračima je kazao:

- Imamo još jedan trening, nakon ozljede se u konkurenciju vraća vratar Posavec, nakon viroze je trening odradio Palaversa, tako da će on konkurirati za utakmicu. Bašiću želim puno uspjeha u nastavku karijere i hvala mu na svemu, pod upitnikom je Said, nema Beširovića, Duke, Jaira i Nižića. Za sve ostale ćemo vidjeti danas na treningu. Caktaš je spreman, na dispoziciji je za utakmicu.

Uslijedila je novinarska konstatacija da nije valjda da je Nižić toliko dugo bolestan?

- Rekao je da se ne osjeća spremnim za utakmicu, a maksimalan je fokus na igrače koji su na dispoziciji. U komunikaciji je Nižić rekao da se ne osjeća spremnim za utakmicu i ja to trebam poštivati.

Futacs?

- Marko već malo konkretnije trenira s ekipom, danas ćemo nakon treninga odlučiti koji igrači idu u karantenu, koji su nam u optimalnom stanju, a koji nam mogu dati doprinos s klupe.

Hoće li igrati Ivanovski ili mladi igrači?

- Šego i Delić su u konkurenciji, jasno sam naznačio da je jedan od ciljeva da ti mladi igrači dobivaju minutažu. Treba ocijeniti kada je to za prvih 11, a kada za ući, izbor da sutrašnju prvu jedanaestoricu ne bih govorio, ali vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju.

Nastavio je o karakteru...

- Karakter je jedna od primarnih stvari u selekciji, mi smo još po mom dolasku pričali o tome što je DNK Hajduka, ali sigurno mi je drago što i Stanko Jurić ide u kontekst igrača koji nosi karakter, energiju i može nam pomoći. To je segment o kojemu vodim računa za sutrašnju utakmicu.

Ima li bolju momčad Hajduk ili Steaua?

- Uvijek najviše vjerujem u svoje igrače i svoju ekipu. Uvjeren sam da u ovom trenutku raspolažemo s dovoljno kvalitete i karaktera da iznesemo ovu utakmicu.

Kakva je atmosfera u svlačionici?

- Atmosfera u svlačionici je nogometna, ima onih koji jedva čekaju sutra istrčati na travnjak, a ima i onih koji čekaju priliku. Utakmicu dočekujemo u izuzetno natjecateljskoj atmosferi, imali smo jučer jedan razgovor gdje su i predsjednik i sportski direktor istaknuli važnost ove utakmice. Njih dvojica su osjetili potrebu da neke stvari iskomuniciraju.

Bašić nije počeo sezonu kao igrač za prvih 11 u Kopića...

- Toma je kod mene igrao jako puno utakmica, on je jedan od igrača kojima malo duže treba da uđu u formu, već u Sofiji je bio dobar, protiv Lokomotive također korektan. Što se tiče samog odlaska, stigla je ponuda koja klub zadovoljava, ja kao trener to trebam prihvatiti i okrenuti se igračima koje imamo u svlačionici.

Stanko Jurić je kazao:

- Znamo koliko znači ova pobjeda našim navijačima i ulazak u skupinu. Poginut ćemo na terenu i dati sve od sebe da uspijemo. Čekao sam cijeli život ovu priliku, dočekao je i teško da ću je ispustiti. Atmosfera u svlačionici je dobra, ovo nam je utakmica u kojoj se cijela sezona može okrenuti na našu stranu.

Vaša reakcija na temu