Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Željko Kopić: Protiv Rijeke ćemo inzistirati na hrabrosti, agresivnosti i visokom intenzitetu!

Željko Kopić: Protiv Rijeke ćemo inzistirati na hrabrosti, agresivnosti i visokom intenzitetu!

Najveća kvaliteta Kekove momčadi su timske reakcije u obrani i napadu

 Hajdukov trener Željko Kopić dan uoči derbija protiv Rijeke je rekao:

- Letica, Nižić, Ismajli, Hamza i Šego su bili sa svojim reprezentacijama, svi su se vratili zdravi, što je najvažnije. Ovaj tjedan smo radili dobro, imali smo utakmicu u Poljskoj, još jednom bih izrazio zadovoljstvo prijemom i atmosferom u tom dvoboju. Sigurno protiv Rijeke nema Tudora, Almeide, Gustava i Memolle, kartoniranih Fomitschowa i Hamze, a za Tomu i Futacsa ćemo danas vidjeti na treningu kakva je siruacija.

O Rijeki je kazao:

- Kvalitetna ekipa, kvalitetno vođena, u dobroj su formi. Od nas očekujem da inzistiramo na hrabrosti, agresivnosti, visokom intenzitetu, da se taktički nametnemo na pravi način. Igramo na svom stadionu, pred svojim navijačima, napravit ćemo sve da dođemo do pobjede.

Uslijedila je konstatacija da Kek nikad nije izgubio na Poljudu...

- Svaki protivnik ima neke svoje pozitivne i negativne tradicije, mi kroz te specifičnosti pripremamo ekipu da bude prava. Želimo biti svoji, igrati kvalitetan nogomet i bez obzira na ono što je bilo prije, kroz pravi pristup i igru doći do rezultata.

Kopić je i na klupi Slaven Belupa imao dobrih utakmica protiv Rijeke, a jesenas je slavio s 'bijelima' na Rujevici...

- Što se tiče igara u prošlosti, ja sam već izjavio da mi je uvijek zadovoljstvo igrati protiv Kekove Rijeke jer ta ekipa jako dobro fukcionira i to je velik izazov. Upotrijebiš sve resurse ne bi li našao protuigru, pa se veselim i sutrašnjoj utakmici. Oni imaju velik broj kvalitetnih igrača, ali najveća kvaliteta su timske reakcije u obrani i napadu i preko tog kolektiva se istakne pojedinac.

Na upit o tome kako je ovo važan susret za drugo mjesto je odgovorio:

- Cijelo vrijeme se na našim presicama nameću sudbonosne i presudne utakmice. Svjesni smo da svaka nosi tri boda, da je bitna za drugo ili treće mjesto, da možeš ući u finale Kupa i ne ući, ali bavimo se time da igramo što bolji nogomet i da nas to dovede do boljeg rezultata.

Potom je pobliže objasnio stanje Futacsa:

- O razini spremnosti Futacsa imamo liječnički kontekst, zatim muskularni i treći je natjecateljska spremnost. Marko je što se tiče koljena dobar, što se tiče mišićnog dijela i taj dio je bolje, a vidjet ćemo za ovo treće. On je igrač visine i kilograma, zahtijeva specifičan tretman i koliko god mi je bitan, stavljam to u kontekst kvalitetnog oporavka. Jako puno razgovaramo i vidjet ćemo, ali što se tiče koljena, taj dio je uredan.

Uslijedilo je pitanje o statusu Ismajlija...

- On je sada odigrao dvije utakmice, gledao sam protiv Njemačke. Bio je zaista dobar, kapetan, kvaliteta igre posebno prema nazad je bila dobra. Zadovoljan sam što se tiče utakmica koje je odigrao i sigurno je u mojim uskim razmišljanjima i jedan od igrača kojima posvećujem pozornost i o njima vodim računa.

Kek je izjavio da mu je draže igrati pred 20.000 gledatelja na Poljudu, nego pred praznom Kranjčevićevom...

- Svatko tko voli nogomet voli vidjeti kvalitetnu nogometnu atmosferu, zato takvi profili ljudi i sportaša vole doći na Poljud. To je privilegija za svakoga, ja se također radujem atmosferi, stoga me ne čudi što je Kek to kazao.

Zatim se prisjetio prošlog dvoboja:

- Svaka utakmica nosi svoje, derbi posebno. Kod nas je bio dosta izmijenjen sastav nakon Osijeka u Kupu kojega smo dobili 3:1, ali su igrači imali gard, energija je bila dobra, imali smo par ekstra pojedinaca koji ti trebaju da bi onakvu utakmicu odveo u svoj smjer. Sigurno da će oni ovdje željeti izravnati račune u odnosu na taj susret, a i zadržati tu tradiciju neporaženosti na Poljudu.

Kopić je ustvrdio kako zapravo i ne zna kako će protivnik igrati:

- Nisam ja siguran koliko će Rijeka biti opreznija, to će utakmica definirati. I mene zanima s kakvim će gardom Rineka izaći na teren, tek onda ću vidjeti njihovu ideju za utakmicu. Meni je prvi put da igram protiv njih na Poljudu i neću sad ulaziti u to hoće li njihova zadnja linija igrati deset metara gore ili dolje. Zapravo me najviše zanima koliko ćemo mi kvalitetno sprovesti sve zahtjeve.

Potom su spomenuti Kovačević i Šego...

- S obojicom sam jako zadovoljan, Kova je odigrao dobro protiv Lokomotive i u Poljskoj. Što se tiče Šege, on je za reprezentaciju i protiv Šibenika odigrao kvalitetno. Jedan je od naših prioriteta da ih adaptiramo za ono što ih očekuje u prvoj ekipi i oni su u kadru za sljedeću utakmicu.

Nižić, kako se prilagodio na vremensku razliku?

- Zadovoljan sam da je participirao, da je odigrao za reprezentaciju. Ozljeda od prije Osijeka je prošlost, najbitnije je da je taj dio ostao stabilan. Što se tiče puta, on nosi određene specifičnosti, napravit ćemo sve da se što prije vrati u normalno stanje i da sutra bude u najboljem mogućem izdanju.

Na kraju je upitan o Heberu, kojega je trenirao u Slaven Belupu, je li mu žao što je otišao u Rijeku, a ne u Hajduk....

- Heber je nakon dolaska u Koprivnicu imao proces adaptacije na klub, navike života i hrvatski nogomet jer je tu bila velika razlika u odnosu na armensku ligu. Mi smo u Slavenu napravili iskorak, a nakon dolaska u Rijeku je uspio uz trenera i ekipu napraviti još korak naprijed i on je kvaliteta Rijeke. A ovo drugo, ja sam zadovoljan igračkim kadrom i ne razmišljam o tome jesmo li mogli imati nekoga drugoga. Imam maksimalno povjerenje u svoje igrače i ekipu.

Vaša reakcija na temu