Zoran Nižić: Kapetanska traka je čast i odgovornost, ali ne razmišljam o njoj dok trener ne odluči kome vrpca

Zoran Nižić: Kapetanska traka je čast i odgovornost, ali ne razmišljam o njoj dok trener ne odluči kome vrpca

Cilj je prije svega prestići Osijek - kazao je Hajdukov stoper

Zoran Nižić prije četiri godine je stigao na Poljud, a ovog proljeća bi mogao ponijeti kapetansku traku i tako naslijediti Lovru Kalinića...  

- Bila bi mi velika čast preuzeti traku od Kalinića. To je i odgovornost. Međutim, ne želim razmišljati u tom smjeru, pogotovo dok se trener na odluči kome će dati vrpcu - započeo je vrgorački stoper, pa nastavio:   

- Kalinić je bio vođa i na terenu i izvan njega. Međutim, ne želim time omalovažavati druge naše vratare. On je bio naš najbolji igrač i sigurno će nam nedostajati, pogotovo nama obrambenim igračima. Mislim da ga Stipica i Grbić mogu dostojno zamijeniti.  

Joan Carrillo će prvi put povesti nogometaše Hajduka na pripreme, a prva dva dana je obilježila ogromna hladnoća...  

- Nove pripreme, novi trener i novo dokazivanje. Takva je sudbina svakog nogometaša, pa i sportaša općenito. Pred nama je puno rada. Nismo u zavidnoj poziciji, imamo prostora za napredak. U ovim uvjetima po ovakvoj hladnoći i zaleđenom terenu sigurno nikada nismo trenirali. Barem dok sam ja u Hajduku, evo ima tome i četiri godine.  

Ne bojite se puta u Tursku?

- Uvjerili su nas ljudi iz kluba da će sve biti u redu. Uostalom, u Beleku nema problema, ali nije nikad zgodno čuti da se događaju takve stvari. Prošle godine smo također tamo bili i zaista nam je bilo sjajno.

Nižić smatra kako prilagodba na novog trenera neće dugo trajati...  

- Polako hvatamo metode njegovog rada i ono što on želi od nas. Mislim da se već može osjetiti njegov utjecaj. Drukčije je to stil nego što smo gajili na početku prvenstva - rekao je Nižić, pa dodao:  

- Forsirali smo duge lopte na napadače, a Carrillo želi da igra kreće s vratarem, da svaki puta kada to može doda do stopera. Dosta je više kretnji u igri, vjerujem da ćemo gledati puno boljeg Hajduka u drugom dijelu sezone. Paše mi takav stil, osobno više volim da lopta ide od noge do noge, nego da se većina toga svodi na nabijanje.   

Ipak, na proljeće su hajdukovci osuđeni na borbu za treću poziciju...  

- Mi smo sami krivi za to, bez veze smo ispali iz Kupa. Nismo griješili u malim utakmicama, ali smo glatko gubili derbije. I protiv Dinama i protiv Rijeke. Naivni smo bili u nekim situacijama. Želimo najprije prestići Osijek, a onda ćemo polako pokušati hvatati ostale koji su ispred nas.  

Što je to pošlo po zlu u prvom dijelu prvenstva?   

- Treba biti iskren i reći da nas je na početku sezone u nekim situacijama ljubila sreća. Izvlačili smo utakmice u posljednjim minutama, a kasnije nam se sve to vratilo. Pogledajmo samo kako smo poraženi od Splita u Kupu ili protiv Dinama na Poljudu.  

O svojim igrama prošle jeseni kaže...  

- Uvijek može bolje, ali ne volim suditi o sebi. Bilo je korektno, ali još uvijek mogu napredovati. Ne samo ja, nego cijela momčad.  

Nezahvalno je govoriti o ciljevima do kraja sezone, kada je trofej izvan dosega...  

- Cilj je prije svega prestići Osijek. Puno je bodova u igri, Dinamo i Rijeka su daleko ispred nas, ali mi se nećemo predavati - zaključio je Nižić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare