Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Helikopter s predsjednikom Irana se srušio

Helikopter s predsjednikom Irana se srušio

Traže ga, ne zna se u kakvom su stanju osobe koje su bile u njemu

Srušio se helikopter koji je prevozio iranskog predsjednik, javljaju državni mediji, prenosi BBC.

Navodi se da je predsjednik Ebrahim Raisi bio u helikopteru koji je u nedjelju grubo slijetio. Također je rečeno da se u njemu nalazi iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amirabdollahian.

Ministar unutarnjih poslova rekao je da spasioci još uvijek pokušavaju doći do mjesta zbog teških vremenskih uvjeta.
Stanje osoba u helikopteru za sada ostaje nepoznato, još nema kontakta.

Prema lokalnim medijima, predsjednik Raisi se uputio u grad Tabriz, na sjeverozapadu Irana, nakon što se vratio na granicu s Azerbajdžanom, gdje je otvorio brane Qiz Qalasi i Khodaafarin.

Gusta magla otežava potragu na mjestu gdje se vjeruje da je helikopter mogao sletjeti, prema reporteru novinske agencije Fars.

Rekao je da je vidljivost u planinskom i šumovitom području bila svega oko pet metara. Područje je oko 50 km sjeverno od Tabriza.

Ahmad Alirezabeigi, iranski zastupnik za grad Tabriz, rekao je novinarima u Teheranu da spasioci tek trebaju pronaći lokaciju helikoptera s predsjednikom i ministrom vanjskih poslova.

Dodao je da su druga dva helikoptera u konvoju sigurno sletjela.

Na državnoj televiziji pojavila se snimka koja prikazuje vjernike kako se mole za predsjednikovo zdravlje u svetom gradu Mashadu.


Vaša reakcija na temu