Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NAKON 50 GODINA Kanadska policija otkrila serijskog ubojicu

NAKON 50 GODINA Kanadska policija otkrila serijskog ubojicu

Žrtve bile djevojčice i mlade žene

Kanadska policija povezala je smrt četiriju mladih žena prije gotovo 50 godina sa sada pokojnim američkim bjeguncem koji se skrivao u Kanadi od sredine 1970-ih do kraja 1990-ih, piše Time.

Policajac iz Alberte, Dave Hall rekao je u petak da bi Gary Allen Srery također mogao biti povezan s neriješenim ubojstvima i seksualnim napadima u zapadnoj Kanadi, a vlasti su zamolile da im se jave svi koji imaju informacije kojima bi Sreryja mogli povezati s drugim neriješenim slučajevima.

Srery je umro 2011. u državnom zatvoru u Idahu prirodnom smrću dok je služio doživotnu kaznu za seksualno zlostavljanje, prenosi Index.

Žrtve djevojčice i mlade žene

Do otkrića o počinitelju ubojstva došlo je kada su vlasti počele uspoređivati DNK ubojice s profilima na web stranicama o porijeklu, što ih je na kraju dovelo do podudaranja sa Sreryjem, rekao je Hall.

Dvije žrtve za koje policija vjeruje da ih je ubio Srery 1976. godine su Eva Dvorak i Patricia McQueen. Obje 14-godišnjakinje koje su u Alberti pohađale srednju školu. Posljednji put su viđene dok su zajedno šetale središtem Calgaryja, a sljedeći dan njihova su tijela pronađena na cesti ispod podvožnjaka autoceste zapadno od grada.

U proljeće 1976. godine Melissa Rehorek (20) preselila se u Calgary iz Ontarija. Bila je domaćica koja je živjela u središtu grada, a posljednji put vidio ju je cimer prije nego što je otišla stopirati. Sljedećeg dana njezino tijelo pronađeno je u jarku zapadno od grada.

Posljednja žrtva koju su uspjeli povezati sa Sreryjem bila je 19-godišnja Barbara MacLean. Ubijena je 1977. godine, a posljednji put je viđena kako izlazi iz hotelskog bara. Njezino tijelo pronađeno je šest sati kasnije.

Imao debeli dosje

Hall je rekao da vlasti u to vrijeme nisu otkrile uzrok smrti dvoje 14-godišnjakinja, ali je rekao da se zna da su udavljene.

Sjeme je prikupljeno sa sva četiri mjesta zločina, ali u to vrijeme nije postojala tehnologija za pronalaženje podudarnosti DNK, rekao je Hall.

Srery je imao opsežan dosje, uključujući silovanje, otmicu i provalu kada je pobjegao u Kanadu iz Kalifornije 1974. godine. U Kanadi je živio ilegalno sve do uhićenja zbog seksualnog napada u New Westminsteru 1998. godine. Koristio je devet različitih pseudonima i često mijenjao izgled, prebivalište i vozila koja je koristio. Pod lažnim imenom dobio je dokumente i socijalnu pomoć. Povremeno je radio kao kuhar. Deportiran je u SAD 2003. godine, gdje je i osuđen na doživotni zatvor. 

Vaša reakcija na temu