Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash UŽAS U SREDNJOJ ŠKOLI Tinejdžerica nožem izbola tri osobe

UŽAS U SREDNJOJ ŠKOLI Tinejdžerica nožem izbola tri osobe

Uhićena je

Zbog divljačkog napada nožem u srijedu je bila zatvorena srednja škola Ysgol Dyffryn Aman u Ammanfordu, Carmarthenshire, u zapadnom Walesu. U dvorište škole sletjela su dva helikoptera hitne medicinske pomoći, a na terenu su bili deseci policijskih automobila i naoružani policajci.

'To je strašno. Samo se nadamo da je učiteljica dobro, ona je pristojna žena u vrlo odgovornoj ulozi', rekao je jedan od roditelja.

'Ovo je mirno područje i dobra škola. Jednostavno ne možemo shvatiti što se dogodilo', dodali su roditelji.

Škola je bila pod opsadom

Policija je u priopćenju navela da su ozlijeđene tri osobe.

'Jedna osoba je uhićena i ne tragamo za drugima u vezi s ovim incidentom. Hitne službe su na mjestu događaja, a škola je zatvorena dok traje istraga. Svjesni smo da snimka incidenta trenutno kruži društvenim mrežama. Tražimo da se ukloni kako bismo izbjegli nepoštivanje suda i nevolju uključenih u incident. Zamolili bismo građane da ne špekuliraju dok je policijska istraga u tijeku', priopćila je policija.

Stotine roditelja sa strepnjom je čekalo ispred školskih vrata svoju djecu, koja su bila zabarikadirana u svojim učionicama, javlja BBC.

Lisa Barrett, čija kći pohađa školu Ysgol Dyffryn Aman u gradu Ammanfordu u zapadnom Walesu, kaže da joj je kći poslala poruku da je srednja škola zatvorena kada se dogodio incident.

'To je stvarno zabrinjavajuće. Čujete od svog djeteta da je netko izboden nožem i ne znate što bi bilo najbolje. Jednostavno ne očekujete, šaljete djecu u školu i mislite da će biti sigurna. Ipak je utješno znati da su zaključani u učionicama', rekla je Barrett i dodala kako ju škola nije obavijestila o događaju.

Vijećnica Karen Davies, ujedno i voditeljica škole, izjavila je za Wales Online da je u incidentu nožem ozlijeđeno dvoje zaposlenika škole.

'Nemam potvrdu koliko su ozbiljne ozljede', rekla je i dodala da ne zna ima li među ozlijeđenima djece.

'Šaljem svoje misli ozlijeđenima i svim ljudima tamo. Znam koliko je škola dobro uvježbala blokadu i sigurna sam da je sve pod kontrolom', zaključila je.

Škola je objavila da je incident sada 'zaustavljen'. Djecu su nakon nekoliko sati pustili da izađu iz škole. Obitelji triju ozlijeđenih osoba su obaviještene.

Policija Dyfed-Powysa kaže da je uhićena tinejdžerica u dobi od 15 godina pod sumnjom za pokušaj ubojstva te da je i dalje u pritvoru. Priopćili su i da su ubodne rane zadobile dvije učiteljice i jedan tinejdžer, prenosi Dnevnik.hr.

Vaša reakcija na temu