Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com UMJETNOST NA OTVORENOM: U subotu u Sinju i Supetru imate priliku slikati s akademskim slikarima

UMJETNOST NA OTVORENOM: U subotu u Sinju i Supetru imate priliku slikati s akademskim slikarima

Radit će se s akrilom u kombinaciji sa suhim medijima ugljena, krede i pastela

'Umjetnost na otvorenom - Art in the Heart of Adriatic' naziv je umjetničke manifestacije koja će se u subotu održati u Sinju i Supetru. Organiziraju je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska udruga likovnih umjetnika i Turističke zajednice Sinja i Supetra.

U Supetru i Sinju će se istovremeno, od 10 do 15 sati, pod vodstvom akademskih slikara održati slikarske radionice na otvorenom, kojima će se slobodno moći pridružiti i svi zainteresirani građani, bilo da se žele okušati u slikanju ili tek porazgovarati s umjetnicima.

U parku Ratac u Supetru će se tako održati radionica 'Slikanje otoka' pod vodstvom slikarice i profesorice na Umjetničkoj akademiji u Splitu Glorije Oreb. Slikat će se s akrilom u kombinaciji sa suhim medijima ugljena, krede i pastela. U Sinju će se u Parku kralja Tomislava u sklopu radionice pod vodstvom umjetnika Vinka Barića, s tehnikom suhi pastel slikati motivi grada Sinja. Na punktovima na obje lokacije bit će raspoređeno više umjetnika koji će biti dostupni građanima.

Nastavak je ovo umjetničkog projekta TZ SDŽ nakon što je prošloga tjedna na Matejuški održana slikarska radionica prilikom čega su akademski slikari iz Hrvatske udruge likovnih umjetnosti crtali na otvorenom inspirirajući se ljepotama grada uz druženje s građanima.

Cilj projekta nije samo predstaviti umjetničko nasljeđe naše županije, već i približiti slikarstvo, umjetnički crtež te modeliranje publici svih dobnih skupina, posebno mladima. Plenerizam, izrazito inspirativan umjetnički koncept slikanja izravno u prirodi, istražuje slikanje u prirodi kao proces koji se odvija pod različitim svjetlosnim i vremenskim uvjetima, ističući svjetlo, svježinu i živost boja. Umjetnici će slikati, crtati i modelirati na otvorenom, demonstrirajući vještinu brzog prenošenja motivacija na platno, suočavajući se s neprekidnim promjenama svjetlosti.

Svi građani pozvani su na ovo događanje prilikom kojega mogu uživati u nastanku umjetničkih djela s motivima prekrasnih dalmatinskih krajolika.

Vaša reakcija na temu