Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Pogledajte kako su Boljani posljednji put spasili svoj Zlatni rat: Premjestili su plažu u centar mjesta!

VIDEO Pogledajte kako su Boljani posljednji put spasili svoj Zlatni rat: Premjestili su plažu u centar mjesta!

Župan Ževrnja se zbog ove afere danas sastaje s premijerom Plenkovićem

Kada je posljednji put pri odlučivanju o upravljanju nad Zlatnim ratom Splitsko-dalmatinska županija odlučila koncesiju dodijeliti jednoj zagrebačkoj firmi, umjesto lokalnoj Grabov rat, Boljani su izveli performans 'premještanja plaže' na 'Trg Zlatni rat', kako su govorili, izvan dosega birokratskih struktura. Stanovnici su se digli na noge, a iako se govorilo da je formalno-pravno sve u redu, skinuta je tada ta točka s dnevnog reda. Boljani su pobijedili, dobio je Grabov rat, a akciju premještanja plaže iz 2002. godine zabilježila je stranica Boljani.info.

Ovaj put je sličan scenarij. Nije doduše skinuta s dnevnog reda, ali izgledno je da će Boljani opet pobijediti. Premijer Andrej Plenković je brzopotezno naredio češljanje odluke o koncesiji. Kakav god bio rezultat nadzora, za očekivati je da firma Sport B neće gospodariti ovom plažom.

Drukčije je ovoga puta i što Zlatni rat određuje političku sudbinu jednog župana, Zlatka Ževrnje. Aktualni župan samo je odbacio špekulacije da ga dio HDZ-a želi izbaciti iz utrke zbog koncesije, ali  danas se sastaje s premijerom i bit će sve jasno.

Prema 'spinanju' iz pojedinih mainstream medija, koji nabrajajući Ževrnjine mane ističu da prema anketama, eto, čak i ne pobjeđuje u prvom krugu kao što je do sada uvijek pobjeđivao, izgleda da je premijer donio odluku. Samo što Ževrnja nije mogao uvijek pobjeđivati u prvom krugu jer se naprosto kandidirao jednom i tada je dobio u drugom krugu. Kao što je i izbore Ante Sanader dobivao u drugom krugu.

Kako god, Boljani najavljuju prosvjed u utorak u Supetru, a do tada bi sve trebalo biti jasnije.

Vaša reakcija na temu