Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Battle4Split': Više od 2000 gamera borit će se za 25.000 kuna

'Battle4Split': Više od 2000 gamera borit će se za 25.000 kuna

Sredstva prikupljena od kotizacija za igru FIFA 18 namijenjena su Domu Maestral za nabavku kombija

Drugo regionalno eSport natjecanje 'Battle4Split' održat će se od 18. do 27. svibnja u Splitu i okupit će više od 2000 gamera iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Natjecanje u najpopularnijim računalnim igrama 'Counter-Strike: Global Offensive' i 'Legaue of Legends' u planu je od 18. do 20. svibnja na FESB-u, a period od 26. do 27. svibnja je rezerviran za najpopularniju digitalnu inačicu nogometa 'FIFA 18' u trgovačkom centru Mall of Split. Natjecanje je prvi put održano prošle godine i trajalo je dva dana, ove godine traje pet dana, a sav prihod od kotizacija donirat će se Dječjem domu Maestral za kupovinu kombija.

Matea Bešlić, glavna organizatorica ovog natjecanja, prisjetila se kako su krenuli kao mala ekipa od pet ljudi koji su imali ideju i želju u Split dovesti nešto što u svijetu postoji već dugo i okuplja na tisuće mladih.

- Prema statistikama, dvije od tri osobe igraju neku vrstu igre. Lani smo počeli s dva dana i 18 timova, a ove godine smo imali kvalifikacije dva mjeseca, bilo je prijavljeno 110 timova, a posebno mi je drago što su se uključili i hrvatski nogometni klubovi poput NK Rudeš koji sa svojom eSport ekipom dolazi na 'Battle4Split'. Imamo i nekakve dogovore s Hajdukom, ali to ćemo još vidjeti. Ovakvi turniri se vani događaju godinama i nagradni fondovi su i do 200 milijuna dolara. Mi smo znatno manji i za početak imamo 25.000 kuna, nagradni fond kojeg su nam omogućili sponzori. Novost je i što smo dodali igru 'FIFA '18.', to je casual igra koju svi igramo, dobro će nam doći da se malo opustimo, a da usto i pomognemo Dječjem domu Maestral - kazala je ona i pojasnila zbog čega je eSport dobar.

- Dovoljno govori podatak da u jednoj maloj Hrvatskoj postoje svjetski dobri igrači poput Luke Perkovića iz Zagreba. Igrao je na svjetskom prvenstvu, zarađuje mjesečno u rangu nekih svjetski poznatih nogometaša. To su milijunski ugovori i ako to imamo u Hrvatskoj mislim da možemo to još malo pogurati i napraviti puno. Pogotovo sada kada eSport ulazi na Olimpijske igre - zaključila je Matea Bešlić.

Župan Blaženko Boban objasnio je zašto ga ova manifestacija posebno raduje.

- Prije svega zbog nastavka intenzivnog rada na IT županiji kroz niz manifestacija, a sve aktivnosti koje se na tom polju događaju na području Splita i županije mi ćemo uzeti pod svoje okrilje kao sponzori ili kao organizatori. Bit ćemo aktivni. Druga bitna komponenta je što smo kao glavne nosioce organizacije uključili Klub mladih Split, a moram reći da oni toliko toga žele napraviti u IT sektoru da im je trebao samo netko tko će ih povezati i s kim će krenuti naprijed. Mi smo se tu postavili kao lideri i zbog toga sam zadovoljan. Humanitarna linija ne može izostati kada sam ja u pitanju, pa će kotizacije iz relaksirajućeg dijela manifestacije ići za Dječji dom Maestral, a time se i naši mladi uče humanitarnom djelovanju - rekao je župan.

Osim natjecateljskog dijela turnira, za sve posjetitelje će biti organiziran besplatni zabavni sadržaj u sklopu Party zone zahvaljujući potpori Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita. Sponzorski prostor opremljen je računalima, gadgetima, konzolama, VR uređajima, hranom, pićem i nagradama, a bit će dostupan svim posjetiteljima. 

Vaša reakcija na temu