Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Gradsko kazalište mladih  Belmondo Miliša, Silvana Stanić i Filip Glavina ostali u konkurenciji za ravnatelja GKM-a

Belmondo Miliša, Silvana Stanić i Filip Glavina ostali u konkurenciji za ravnatelja GKM-a

Selma Katunarić, Mijo Jurišić i Zvonko Smajić su zbog nepotpune dokumentacije ispali iz igre

Ravnatelj Gradskog kazališta mladih birat će se između Belmonda Miliše, Silvane Stanić i Filipa Glavine. Troje kandidata, naime, savjetnica u gradskoj službi za kulturu Selma Katunarić, glumac Mijo Jurišić i arhivar HNK Split Zvonko Smajić, zbog nepotpune dokumentacije su ispali iz igre. Za desetak dana bi se moglo znati koga će Kazališno vijeće predložiti za čelnika Gradskog kazališta mladih. Rezime je to sjednice Kazališnog vijeća održane u subotu ujutro.

- Utvrdili smo da troje kandidata nemaju potrebnu dokumentaciju, te ćemo na sljedećoj sjednici imati  intervjue s preostalim kandidatima i predložiti ravnatelja Gradskog kazališta mladih - kazao je potpredsjednik Kazališnog vijeća Vinko Mihanović, predstavnik umjetnika.

Sljedeća sjednica bit će zakazana otprilike za deset dana, treba se još usuglasiti termin. 

Izbor Kazališnog vijeća trebaju potvrditi gradski vijećnici, a hoće li uspjeti već na sjednici u veljači ili će se se još agonija GKM-a produljiti, također je nejasno.

Belmondo Miliša je, spomenimo, otpočetka slovio kao blagi favorit, a hoće li ipak politika na koncu presuditi jer troje članova Kazališnog vijeća 'daje' Grad, ostaje za vidjeti. 

Članove Kazališnog vijeća čine, podsjetimo, Nives Fabečić Bojić, Toni Miljak i dr. Anđelo Mojsović, kao predstavnici gradske uprave, te Vinko Mihanović u ime kazališnih umjetnika i Nada Kovačević kao predstavnica svih zaposlenika.

Vaša reakcija na temu