Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski 'Dani Alke i Velike Gospe' ove godine su 'Sinjsko ljeto': HDZ ljut, a gradonačelnica objašnjava zašto nema Gospe u nazivu manifestacije

'Dani Alke i Velike Gospe' ove godine su 'Sinjsko ljeto': HDZ ljut, a gradonačelnica objašnjava zašto nema Gospe u nazivu manifestacije

Kristina Križanac poručuje da se ime moralo promijeniti kako bi cijela procedura donošenja Programa bila u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća

Sinjski HDZ prozvao je gradonačelnicu Kristinu Križanac zato što je ove godine promijenila ime manifestaciji 'Dani Alke i Velike Gospe' u 'Sinjsko ljeto'.

- Ako je promjena imena forme radi, u tom slučaju i bilo koje novo ime u svom nazivu trebalo je sadržavati Sinjsku Gospu i Alku - dvije svetinje grada Sinja. Mislimo da gradonačelnica Križanac treba priznati svoju grešku i vratiti u naziv manifestacije Alku i Gospu, te ujedno vratiti stari barjak na Sinjsku pijacu na kojoj se treba vijoriti - smatraju sinjski HDZ-ovci te dodaju kako su zbog onemogućavanja rasprave o izbacivanju Gospe Sinjske i Alke iz naziva manifestacije napustili sjednicu Gradskog vijeća.

Kristina Križanac poručuje da je imala posebnu potrebu da se manifestacije za svečanosti Alke i Velike Gospe održe na jedini mogući način, a taj je bio da programu daju neutralan naziv kako ne bi bili u sukobu s poslovnikom Gradskog vijeća.

- Kako zbog poznate situacije oko odgode konstituiranja Gradskog vijeća Grada Sinja nije bilo moguće provesti propisanu proceduru donošenja Programa 'Dani Alke i Velike Gospe' za tekuću godinu, ovaj tradicionalni kulturno-zabavni i sportski Program nije se mogao održati pod dosadašnjim nazivom. Kako bi se manifestacija s brojnim prijavljenim događanjima ipak održala, a ne želeći dovoditi u pitanje propisanu proceduru, donijela sam Program pod nazivom 'Sinjsko ljeto 2017.' samo za ovu 2017. godinu, s jasnom intencijom da se, već iduće godine, uz provođenje propisane procedure prilikom donošenja, ovoj manifestaciji vrati njen stvarni i jedinstveni naziv 'Dani Alke i Velike Gospe' - pojašnjava Kristina Križanac i pita se s kojim pravom HDZ-ovi vijećnici insinuiraju izbacivanje Gospe Sinjske iz naziva manifestacije.

- S kojim pravom politiziraju imenom Gospe. Dok sam ja gradonačelnica, nikome ne dozvoljavam u ime građana Sinja da se Gospa Sinjska koristi u političkim obračunima. Prozivanje da sam napravila propust ne stoji, jer sam jasno u javnom prostoru izrekla svoje mišljenje i stav o našoj zaštitnici Čudotvornoj Gospi Sinjskoj kojega neću mijenjati u svom životu - zaključila je sinjska gradonačelnica koja od svih vijećnika HDZ-a, ističe, očekuje konstruktivnost kako bi njihov grad napokon krenuo u zasluženom smjeru.

Vaša reakcija na temu