Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com 'ELASTOPLAST' DOBIO PREKO 250.000 KUNA EU SREDSTAVA: Suvremena proizvodnja ambalaže za prehrambenu industriju

'ELASTOPLAST' DOBIO PREKO 250.000 KUNA EU SREDSTAVA: Suvremena proizvodnja ambalaže za prehrambenu industriju

Novcem iz fondova je financirana nabava multifunkcionalnog automatiziranog postrojenja za proizvodnju aluminijsko-polietilenskih vrećica

Obrt Elastoplast proizvodnja plastičnih masa uspješno provodi projekt 'Povećanje konkurentnosti Elastoplasta uvođenjem inovativne tehnologije proizvodnje višeslojne fleksibilne ambalaže', za koji su mu odobrena bespovratna sredstva na natječaju 'E-impus'. Realizacija projekta traje osam mjeseci, a kroz projekt se nabavlja suvremena oprema za proizvodnju ambalažnih vrećica i inovira ponuda  tvrtkama na domaćem i inozemnom tržištu. Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 375.901,38 kn, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 257.775,50 kuna.

Cilj projekta je povećati kapacitete u proizvodnji višeslojne fleksibilne ambalaže za pakiranje hrane, proširiti proizvodni asortiman uvođenjem proizvoda s dodanom vrijednošću i generirati novu potražnju na tržištu.

Sredstvima iz EU fondova je financirana nabava multifunkcionalnog automatiziranog postrojenja za proizvodnju aluminijsko-polietilenskih vrećica, vrećica s patent zatvaračem, vrećica s bočnim presavijanjem i samostojećih vrećica. Time će obrt zaokružiti ponudu za prehrambenu industriju i zadovoljiti potrebe postojećih kupaca te osvojiti nove segmente tržišta. 

Ciljno tržište za proizvode su mala i srednja poduzeća u sektoru proizvodnje mesa, mliječnih proizvoda, čaja, kave, konditorskih proizvoda, dodataka jelima, gotovih juha, plodova mora i drugih prehrambenih proizvoda. Realizacijom projekta ova poduzeća će dobiti nove proizvode, kraće rokove isporuke i konkurentne cijene proizvoda. Diferencijacija proizvoda obrta će se temeljiti na širokom asortimanu ambalaže za prehrambenu industriju, dizajnu proizvoda, fleksibilnosti proizvodnje po želji kupaca, te kvaliteti tehnoloških performansi proizvodnje.

Ulaganjem u unaprjeđenje proizvodnih kapaciteta Elastoplast će povećati produktivnost rada i prihod od prodaje na domaćem i regionalnom tržištu te zadržati poziciju na tržištu prehrambene ambalaže. 

Dodana vrijednost projekta je izražena kroz otvaranje novih radnih mjesta, jačanje proizvodnog sektora i doprinos povećanju udjela Splitsko-dalmatinske županije u BDP-u na nacionalnoj razini.


Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost obrta Elastoplast proizvodnja plastičnih masa. 

Vaša reakcija na temu