PROBLEMI U OMIŠU 'Meni ne daju štekat, a gradonačelnikov brat ga ima'

PROBLEMI U OMIŠU 'Meni ne daju štekat, a gradonačelnikov brat ga ima'

Grad Omiš drži se preporuke konzervatora i ne daje dozvole za nove štekate na Poljičkom trgu. Zadržano je postojeće stanje pa štekat tako jedino ima brat gradonačelnika

Središte Omiša puno je štekata, no ipak postoji iznimka. Poljički trg. Tamo štekat ima samo restoran u vlasništvu brata omiškog gradonačelnika Ive Tomasovića.

Ivan Katičić ovo je ljeto otvorio fast-food na Poljičkom trgu. Htio je i on par stolova postaviti na trg, no odbijen je.

- Poljički trg jedini je trg u Omišu na kojem nisu dozvoljeni štekati, nije ih moguće dobiti u zakup. Grad Omiš se poziva na preporuku Konzervatorskog zavoda u Splitu i time pravda takvu odluku. Tvrde da su svi ostali trgovi u gradu prepuni štekata pa su onda ovaj ostavili slobodan za kulturne priredbe. Ove godine je bila samo jedna za Oluju. To bi inače bila dobra odluka, ali tu ipak ima jedan štekat, i to ga drži brat gradonačelnika - kaže Katičić.

U Gradu Omišu rekli su mu da neće biti dozvola za nove štekate. Ovaj režim na snazi je od ožujka prošle godine i preuređenja trga.  

Gradonačelnik Omiša odbija bilo kakve insinuacije da je pogodovao bratu. Tvrdi da je riječ o preporuci konzervatora, a brat na trgu posluje već 18 godina.

- Kada smo prije par godina preuređivali trg, konzervatori su rekli da ne žele na njemu nove štekate. Zadržano je postojeće stanje, ali nisu dozvoljeni novi štekati jer to je jedini trg koji je ostao u gradu bez kafića i štekata. Moja nesreća je što mi brat tu drži restoran, na početku trga ima pet ili šest stolova. Ja sam mu skinuo dva stola. Moj brat tu radi od 2000. godine, davno prije no što sam ja bio na funkciji. Što se fast-fooda tiče, za iduću sezonu razmotrit ćemo da mu damo dva visoka stola neposredno uz ulaz - kazao nam je Tomasović.

Kaže da ima velike probleme sa željom ugostitelja za što većim brojem stolova pred objektima.  

- Stalno imam borbe sa štekatima. Prije nisi gradom mogao proći od stolova. Mnogima sam 'odrezao' stolove. Uveo sam pravilo da restorani ne mogu imati stolove s obje strane ulice. Sada je donekle prohodno, a prije se nisu mogle dvije osobe mimoići. I dalje pokušavam smanjivati - kaže omiški gradonačelnik.  

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare