Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Uskršnji doručak na Prokurativama' nije omela ni kiša, bilo je turista i domaćeg svijeta

'Uskršnji doručak na Prokurativama' nije omela ni kiša, bilo je turista i domaćeg svijeta

Iako nam je Uskrs došao ranije, ne očekujemo nikakve rupe u travnju jer su najavljeni brojni kongresi - rekla je Alijana Vukšić

Ni oblačno vrijeme praćeno kapima kiše nije omelo 'Uskršnji doručak na Prokurativama' u organizaciji Turističke zajednice Split. Za oko 600 slasnih porcija kuhane šunke, inćuna, manistre s dimljenim plodovima mora, sa sirom i naravno obojenim jajima, pobrinuo se  Savez kuhara mediteranskih regija. Prvi put su pripremljeni i kokteli, alkoholni i bezalkoholni, koje je majstorski 'miješao' Jure Vojković.  Za nježne i prigodne tonove pobrinuo se bend Transacoustic.

Treći po redu doručak za Uskrs, inače, privukao je kako turiste tako i domaći svijet. Mnogim gostima je bilo zanimljivo zabilježiti nesvakidašnji događaj aparatima, a potom stati u red kušati što su sve vrijedni kuhari pripremili.

Zadovoljstvo nije krila direktorica Turističke zajednice Split Alijana Vukšić.

- Jako puno gostiju dolazi sa svih strana kako bi s nama blagovali uskršnji doručak. Intencija nam je bila da našim gostima i našim sugrađanima pružimo užitak naših delicija. Ovih dana turističke brojke su iznimno dobre, uskršnji blagdani su zapravo jedan pravi turistički zamah - kazala je Vukšić.

Naglasila je kako Split bilježi turistički rast i prva tri mjeseca ove godine, navodeći kako su sadržaji koje su kreirali turistički djelatnici, ugostitelji, hotelijeri i privatni iznajmljivači motivirali goste da dolaze u vrijeme predsezone.

- Iako nam je Uskrs došao ranije, ne očekujemo nikakve rupe u travnju jer su najavljeni brojni kongresi, a i skoro otvaranje novih hotela će zacijelo doprinijeti da poslovni turizam dovodi još više gostiju u vrijeme predsezone. Sudeći prema bukingu hotela, posjet  je iznimno dobar, privatni smještaj, posebice u centru grada je popunjen. Mislimo da će rezultati biti bolji nego prošlogodišnji - zaključila je Vukšić.

Nakon nedjeljne uskršnje mise, preko Prokurativa uoči samog početka doručka je s obitelji prošao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Poželio je sretan Uskrs Splićanima na trgu, a jednakom mjerom uz lijepe želje su mu uzvratili i sugrađani. 

Vaša reakcija na temu