Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
9. Dan građevinara: Zašto je na Zavodu prijavljeno puno građevinskih radnika, a tvrtkama se nitko ne javlja na natječaje?
SASO 2016. Piše: Dalmatinski portal

9. Dan građevinara: Zašto je na Zavodu prijavljeno puno građevinskih radnika, a tvrtkama se nitko ne javlja na natječaje?

Okrugli stol na sajmu SASO organizira Hrvatska gospodarska komora

Okruglim stolom 'Nedostatak radne snage - prilike i mogućnosti rješavanja hrvatskog paradoksa' obilježit će se 9. Dan građevinara koji će se održati u okviru jubilarnog 20. međunarodnog sajma SASO, u srijedu, 26. listopada, u Konferencijskoj dvorani splitske Spaladium Arene s početkom u 15 sati. Okrugli stol organizira Hrvatska gospodarska komora.

Nakon uvodnih izlaganja predsjednice Županijske komore Split Katje Buličić i pomoćnice direktora Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Katarine Sikavice, raspravljat će se o problemu građevinskih tvrtki u pronalasku kvalificiranih radnika, o kvotama uvoza radne snage, o tome koliko su mladi zainteresirani za strukovna građevinska zanimanja, mogućnostima dualnog obrazovanja te će sudionici skupa pokušati odgovoriti na pitanje zašto je na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje puno prijavljenih nezaposlenih građevinskih radnika, a tvrtkama se nitko ne javlja na natječaje. Sudionici skupa osvrnut će se i na temu visokoobrazovnog sektora.

U sklopu okruglog stola koji se bavi problemom zapošljavanja kvalificirane radne snage u građevinskoj industriji, u zemlji koja bilježi rekordne stope nezaposlenosti, prezentirat će se projekt CROSKILS – program obrazovanja građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti i BUILD UPON projekt znanja i vještine svih profesionalaca u građevinskom sektoru.

Nakon rasprave i zaključaka, predviđene su prezentacije generalnih sponzora, tvrtki ACO građevinski elementi i Kožul d.o.o.

Vaša reakcija na temu