Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ADVENT U KAŠTELIMA: Provjerite što su sve pripremili ove godine

ADVENT U KAŠTELIMA: Provjerite što su sve pripremili ove godine

Manifestacija počinje 1. prosinca i traje do 5. siječnja

'Advent u Kaštelima' počinje 1. prosinca i traje do 5. siječnja, a održat će se u Kaštel Starom i Kaštel Lukšiću. Sastavljena je od dva djela, Božićnog grada u Kaštel Starom te Dječje adventske bajke u Kaštel Lukšiću. Na Brcu u Kaštel Starom ove će godine biti postavljeno pet kućica privatnih obrta i tvrtki u kojima će se služiti hrana i piće, a neće nedostajati ni zabavnog programa, za koji će se Grad pobrinuti uglavnom tijekom vikenda, dok će ostalim danima sami ugostitelji osmisliti zabavu za goste.


- U organizaciji Grada nastupit će cijeli niz zabavnih grupa i bendova, a među zvučnijim imenima tu su Jasna Zlokić, grupa Dalmatino, Lidija Bačić i Zlatko Pejaković, koje smo angažirali nakon razgovora s mlađom i sa starijom populacijom, ali i u skladu s financijama kojima raspolažemo za ovu namjenu -  rekao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Ove godine novost je organiziranje Dječje adventske bajke u Novom parku u Kaštel Lukšiću, u čijem će programu sudjelovati djeca iz kaštelanskih vrtića i škola te udruga koje rade s djecom.

- Odlučili smo se za ovaj dječji dio programa jer smo na poseban način željeli obradovati i najmlađe, kojima je Grad do sada usmjerio cijeli niz projekata pa smo tako i u postupku za dobivanje naziva 'Grad prijatelj djece'. Obnovljeni park u Lukšiću odabrali smo kao lokaciju za ova događanja jer je u njemu moguća tehnička realizacija i odgovarajuće ukrašavanje, a na određeni način želimo ga i približiti građanima – objasnio je gradonačelnik i dodao kako će, prema svemu sudeći, u neposrednoj blizini pokraj Pastoralnog centra, biti postavljeno i klizalište.

Gradonačelnik je ovom prilikom uputio apel svim budućim posjetiteljima događanja u Lukšiću, da se odgovorno ponašaju u prometu te da ne koriste okolna područja za nepropisno parkiranje.

- Svi koji pristignu u Lukšić bilo bi dobro da koriste parking pored osnovne škole, odnosno iza spomenika Franji Tuđmanu. Morat će prošetati nekoliko stotina metara, ali će sve biti uređenije i sigurnije. Za potrebe održavanja reda dodatno ćemo angažirati naše redare - najavio je Ivanović.

- Svake će se subote, uz službu riječi koju će predvoditi kaštelanski svećenici, u Novom parku u Lukšiću paliti adventska svijeća na vijencu dugom 18 metara koji će izraditi učenici i djelatnici Srednje škole Braća Radić. Za razliku od godina ranije svijeće će paliti djeca, a tko će to biti odlučit će ravnatelji škola, ovisno o uspjesima u različitim aktivnostima i učenju – kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

Među predstavama, recitalima, plesnim točkama i drugim dječjim događanjima, u Novom parku bit će organiziran i doček svetog Nikole i svete Luce, dječji doček Nove godine, ali i koncert mlade zvijezde, Mije Dimšić.

Za organizaciju spomenutih adventskih događanja zaduženi su Grad Kaštela i Turistička zajednica Grada Kaštela.

Vaša reakcija na temu