Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Aida Batarelo o slučaju Nine Kuluz: Dosadašnje postupanje institucija nije išlo u korist djeteta, a to bi trebao biti glavni kriterij

Aida Batarelo o slučaju Nine Kuluz: Dosadašnje postupanje institucija nije išlo u korist djeteta, a to bi trebao biti glavni kriterij

Ne mogu ovoga trenutka reći hoću li ići na prosvjed ili ne, ali ću svakako pratiti što se događa

Vijećnica SDP-a Aida Batarelo odgovorila nam je na nekoliko pitanja vezano za slučaj majke Nine Kuluz kojoj prijeti oduzimanje djeteta nakon mukotrpne borbe u kojoj su, iznosila je majka, zakazale brojne institucije.

Bivša dogradonačelnica želi da, kako je navela, teška situacija bude okončana u korist djeteta i njegove majke.

Tko je zakazao u slučaju Nine Kuluz?

- O slučaju Nine Kuluz sam uglavnom obaviještena iz medija i putem društvenih mreža. Pritom sam uočila veliku želju ljudi da pomognu majci i djetetu, a nisam primijetila reakciju od strane nekih institucija za koje očekuješ da će reagirati, npr. pravobraniteljice za djecu (barem ne  kroz medije). U Splitu postoji Ured pravobraniteljice za djecu. U obavljanju poslova iz svog djelokruga pravobraniteljica je ovlaštena komunicirati s nadležnim tijelima. Tijekom obavljanja svojih dužnosti, ukoliko sazna da su prava djeteta ugrožena ili da je dijete izvrgnuto nasilju ili bilo kojem obliku zlostavljanja, podnosi prijavu državnom odvjetništvu i obavještava Centar za socijalnu skrb. 

Što se sada može učiniti da se pomogne malom Cesareu?

- Budući da se radi o roditeljima koji žive u dvjema različitim državama Europske unije, ovaj slučaj je složeniji i njegovo rješavanje zahtjeva više od uobičajenih postupaka na sudu. Čini se da dosadašnje postupanje institucija nije išlo u korist djeteta, a mišljenja sam da bi upravo to trebao biti glavni kriterij. Svakako želim da ova teška situacija bude okončana u korist djeteta i njegove majke.

Hoćete li doći na okupljanje na Pujankama?

- Ne mogu ovoga trenutka reći hoću li ići na prosvjed ili ne, ali ću svakako pratiti što se događa.

Vaša reakcija na temu