Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Akcija Foruma mladih: Dijelili na Rivi 'novčanice' od 500 milijuna kuna s Kolindinim likom

Akcija Foruma mladih: Dijelili na Rivi 'novčanice' od 500 milijuna kuna s Kolindinim likom

Naveli su koji se sve projekti mogu realizirati za iznos potreban za uvođenje vojnog roka

Članovi Foruma mladih SDP-a Split jutros su na Rivi dijelili olovke i 'novčanice' od 500 milijuna kuna s likom Kolinde Grabar-Kitarović i s druge strane navedenim projektima koji se mogu realizirati za taj iznos. Svoju akciju nazvali su 'Uzmi olovku, a ne pušku!'.

- Nakon niza suludih izjava vezanih za vojni rok kojim smo zadnjih nekoliko tjedana konstantno bombardirani, a potaknuti i jučerašnjim gostovanjem HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Splita u emisiji Nedjeljom u 2, dužni smo reagirati i izraziti svoje neslaganje takvom idejom - poručili su iz Forum mladih.

Oni smatraju kako uvođenje vojnog roka dovodi do militarizacije društva te su mišljenja da se iznos od 500.000.000 kuna predviđen za takvu suludu ideju može bolje i korisnije prenamijeniti i uložiti u modernizaciju obrazovanja.

- Za jedan takav iznos moguće je, između ostalog, kupiti i 450.000 - 500.000 prijenosnih računala kojim bi se mogle opremiti sve učionice. Pitamo se i kakva se poruka mladima šalje nakon afere s plagiranjem i idejom vojnog roka. Kako znanje i obrazovanje nije bitno?! Kako je plagiranje i varanje dozvoljeno?! Želimo društvo u kojem se vrednuje znanje ,a ne vojna sposobnost! - kažu iz Foruma mladih.

Vaša reakcija na temu