Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AKCIJA SPECIJALACA U SPLITU: Vratio se kući nakon pljačke i bijega u drugu županiju, policiji nije htio otvoriti vrata

AKCIJA SPECIJALACA U SPLITU: Vratio se kući nakon pljačke i bijega u drugu županiju, policiji nije htio otvoriti vrata

Dan nakon pljačke trgovine u Dugom Ratu, policija je locirala 23-godišnjaka u njegovom domu na Barutani u Splitu. Sam im nije htio otvoriti vrata pa su specijalci provalili u kuću

Dvojica mladih razbojnika iz Omiša i Splita u dobi od 22 i 23 godine uhićeni su ubrzo nakon pljačke trgovine u Dugom Ratu, no nije išlo ni lako, ni jednostavno. Policiji su pobjegli u drugu županiju, mlađi za kojeg se sumnja da je upao u trgovinu i prijeteći pištoljem uzeo dvije tisuća kuna, uhićen je iste večeri na području šibenske Policijske uprave. Drugog je, pak, policija idućeg dana locirala u njegovom domu na Barutani. 

Kuću su okružili pripadnici specijalne i interventne policije, no 23-godišnjak nije prihvatio poziv na predaju. Specijalci su pneumatskim čekićem razbili vrata i provalili u kuću. Uhitili su 23-godišnjaka koji je po kratkom postupku odveden u zatvor. Naime, za njim je sud u Splitu već raspisao tjeralicu. Ima osam optužnica, jednu za razbojništvo, a ostatak za imovinske delikte. 

Prijatelj mu se pridružio u splitskom zatvoru. Određen mu je istražni zatvor da ne utječe na svjedoke i ne ponovi djelo. Sumnjiče ga i za jednu krađu te nametljivo ponašanje. 

Zanimljivo je da su se razbojnici u pljačku odvezli u Alfi Romeo koju su unajmili u rent-a-caru. Policija ih je pokušala zaustaviti u bijegu, ali bez uspjeha. Udarili su u policijski kombi te su se potom uspjeli izgubiti u Šibensko-kninskoj županiji. 

Kako doznajemo, policija nije htjela forsirati nekakvu veću potjeru pod rotacijom kako ne bi ugrozili ostale sudionike u prometu. Bio je petak oko podneva. Vidjeli su da su se dvojica uputila put Šibenika pa su kontaktirali kolege. Kada se vozilo zaustavilo, uhitili su 22-godišnjaka. Stariji kompanjon je nestao, pretpostavlja se da ga je netko pokupio putem. No, nije dugo uživao na slobodi. 

Vaša reakcija na temu