Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Akcija splitskih vodiča: Mukte po palači od 4. do 31. siječnja

Akcija splitskih vodiča: Mukte po palači od 4. do 31. siječnja

Obilazak povijesne jezgre traje oko 60 minuta, a prijave se vrše putem maila

Udruga turističkih vodiča Split (UTVS) i ove godine u siječnju organizira besplatno vođenje građana Splita po povijesnoj jezgri grada. Program i akcija koja se već nekoliko godina održava pod popularnim nazivom 'Mukte po palači' održavat će se svakog dana od 4. do 31. siječnja 2016. godine u jutarnjem terminu.

- Razgledavanje u pratnji naših vodiča svakog dana počinje u 11 sati i mjesto okupljanja je brončana maketa grada na Rivi ispred ulaza u Dioklecijanove podrume. Obilazak povijesne jezgre traje oko 60 minuta i to će biti prilika da se naši sugrađani bolje upoznaju s baštinom grada Splita i Dalmacije - poručuje Leo Nikolić, predsjednik UTVS-a.

Osim jutarnjeg termina, za sugrađane koji su zauzeti će se održati po dogovoru i nekoliko vođenja u popodnevnom terminu, a bit će pojačana ponuda termina i za dane vikenda. Zainteresirani građani se mogu prijaviti za razgledavanje na posebni e-mail otvoren za ovu akciju mukte.po.palaci@gmail.com. 

- S obzirom na veliki interes za akciju kojeg su građani pokazali prethodnih godina, nema sumnje da će slično biti i ove godine. Na ovaj način splitski turistički vodiči iskazuju respekt prema svom gradu i sugrađanima. Što više i bolje poznajemo povijest i baštinu grada u kojem živimo, više ćemo ga uvažavati i paziti - dodao je Nikolić.

Vaša reakcija na temu