Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Andrej Plenković sutra dolazi u Split

Andrej Plenković sutra dolazi u Split

Održat će predavanje 'Europski parlament u institucionalnoj strukturi Europske unije'

Mr. sc. Andrej Plenković, zastupnik u Europskom parlamentu, na Pravnom fakultetu u Splitu će u petak, 29. travnja, održati predavanje 'Europski parlament u institucionalnoj strukturi Europske unije'.

Njegovo izlaganje počinje u 10 sati u dvorani 6, a organizira se u okviru redovitih predavanja na kolegiju 'Politička ekonomija'.

Zastupnik Plenković govorit će o položaju Europskog parlamenta unutar institucionalnog okvira Europske unije uspostavljenog Lisabonskim ugovorima, zatim o djelovanju i važnosti tog zakonodavnog tijela kao jedinog neposredno izabranog predstavničkog tijela EU-a, koje zastupa interese više od 500 milijuna građana.

Kao potpredsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a osvrnut će se posebno i na vanjsku politiku Europske unije te ključne sigurnosne izazove u njezinom okruženju.

Vaša reakcija na temu