Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Andro Krstulović Opara: Poništavanje natječaja dokaz je naše nulte tolerancije na nezakonitost!

Andro Krstulović Opara: Poništavanje natječaja dokaz je naše nulte tolerancije na nezakonitost!

Gradonačelnik je rekao da zakon ne traži provedbu natječaja, ali su inzistirali na njegovom raspisivanju da svima pruže jednake uvjete

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara pozdravio je odluku Povjerenstva za odabir najboljeg ponuditelja da se poništi natječaj za 'splitske kućice' na žnjanskom platou zbog nepotpune dokumentacije ili dugovanja prema Gradu, te da se raspiše ponovno nadmetanje.

- Ova odluka povjerenstva je na tragu moga načela, a to je nulta tolerancija na nezakonitost, što je razvidno iz toga da smo odbili sve natjecatelje koji ne ispunjavaju natječajne uvjete koje smo transparentno predstavili - prva je reakcija gradonačelnika.

Napomenuo je kako zakonodavac ne traži provedbu natječaja, inzistirali su na raspisivanju pri čemu svima pružaju jednake uvjete. 

- Unatoč proceduri koja usporava realizaciju, provedbom natječaja koji su postali pravilo nove gradske uprave, mi nudimo svima jasna, razvidna i transparentna pravila. Mi nismo htjeli nastaviti dosadašnju praksu neposrednog dodjeljivanja kao što se do sada radilo - istaknuo je. 

Raspisat će se, ponovimo, novi natječaj.

- Svi natjecatelji imaju prigodu ispuniti svoje obaveze prema Gradu i platiti svoje dugove, kao i ostali zainteresirani. Onima koji su se suzdržavali od prijavljivanja na natječaj, ovim putem šaljemo još jednom jasnu potvrdu da nitko ovdje nije povlašten i da očekujemo čista pravila i čistu igru - jasan je.

Osvrnuo se i na pojedine napise o debaklu.

- Žalosti me da neki mediji ovu odluku Povjerenstva o poništenju i raspisivanju novog natječaja tako nazivaju. Upravo suprotno, ovo je potvrda naše jasne namjere da imamo nultu toleranciju prema nepravilnostima i nezakonitostima, daleko od dosadašnje prakse - zaključio je gradonačelnik. 

Na natječaj je, podsjetimo, pristiglo 12 ponuda, sve nevaljale, od kojih tek dvije nisu imale dugovanja, makar i minorna. No, upravo kako bi se pobrinuli da pojedinci ili tvrtke s čistim računima unajme osam modula, uvjeti su postavljeni tako da se traži nepostojanje duga, kako odgovornog tako i povezanog pojedinca ili firme.

Na ovaj natječaj se javilo i nekoliko bivših bespravnih vlasnika srušenih objekata na Žnjanu.

Vaša reakcija na temu