Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Andro Krstulović Opara napao Olega Butkovića: 'Molimo da i ostale predmete ubuduće rješavate ovako hitno!'

Andro Krstulović Opara napao Olega Butkovića: 'Molimo da i ostale predmete ubuduće rješavate ovako hitno!'

Sukob je nastao zbog reguliranja stajanja međugradskih prijevoznika na splitska autobusna stajališta

Nakon što je gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio zaključak kojim je želio regulirati stajanje međugradskih prijevoznika na autobusna stajališta koja koristi gradska firma Promet postavljanjem znakova, reagirao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Tražio je očitovanje o tom postupku i na temelju čega je promijenjena prometna signalizacija i, prema dopisu kojega je gradonačelnik pokazao vijećnicima, očito je traženo uklanjanje prometnih znakova kojima se brani zaustavljanje drugim prijevoznicima, osim na tri lokacije gdje je dozvoljeno.

Opara je odgovorio ministarstvu da neće ukloniti znakove.

- Zato što su postavljeni temeljem zaključka donesenog na osnovu rasprave na Gradskom vijeću od kojeg imam potporu - napisao je.

Te žestoko završio prozivanjem Butkovićevog ministarstva:

- S obzirom na žurnost vaše reakcije po ovom predmetu, molimo i da ostale predmete ubuduće rješavate ovako hitno jer su pojedini predmeti bili u rješavanju duže od šest mjeseci, a neka mišljenja koja smo od vas zatražili nikada nismo dobili. U dopisu ste naveli da očitovanje tražite po predstavci građana i neposrednim opažanjem inspektora pa vas ovim putem molimo da uvedete red i u rad inspektora cestovnog prometa na području našeg grada, odnosno županije po predmetima za koja su isključivo oni nadležni, a koja se ne obrađuju poput ilegalnih taksi prijevoznika te nadzora nad radom gradskih taksi prijevoznika.

Vaša reakcija na temu