Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Bilić: Nevjerojatno je što su HDZ i HKS napravili od Trogira, vjerujem da odlaze u prošlost!

Ante Bilić: Nevjerojatno je što su HDZ i HKS napravili od Trogira, vjerujem da odlaze u prošlost!

Vjerujem da će Trogirani na izborima nakon ove afere znati izabrati opći interes ispred imena stranke

Jedan od najvećih skandala uoči lokalnih izbora potresa Trogir. U javnost su izašle snimke na kojima se vidi kako kandidat Hrvatske konzervativne stranke i tehnički direktor trogirskog Holdinga prima novac od bivšeg HDZ-ovog vijećnika Vinka Brkana, koji je izašao u javnost govoreći kako ga Milić ucjenjuje i reketari mjesecima, među ostalim i povratkom Brkanovog sina Jakova na posao na deponiju... 

Afera čiji će se detalji tek otkrivati u narednim danima uzdrmala je lokalnu političku scenu. SDP-ov kandidat Ante Bilić kaže da se ovome nije nadao...

- Moram reći da sam šokiran. Ova koalicija još jednom je pokazala kako vodi grad. Nakon niza afera i one najpoznatije s Kulom Kamerlengo, imamo još jednu. Ne bih detaljnije ulazio u ovu posljednju jer je to posao za istražne organe, no ono što se može pročitati je strašno. Moramo zaustaviti koaliciju HDZ - HKS na izborima u nedjelju i poslati poruku svima da je s takvim ponašanjem u Trogiru završeno. Nevjerojatno je da se nešto tako uopće može događati u našem gradu i da su naš grad sveli na to - govori Bilić.


Uvjeren je u podršku građana i uvjerljivi uspjeh na izborima u nedjelju. 

- Očekujem pobjedu naše koalicije koja će imati stabilnu vlast u Gradskom vijeću. Jako je važno da građani prepoznaju važnost prvog kruga jer za listu nema popravnog ispita, a s ovakvima kakvim su se HDZ i HKS pokazali sve ove godine nećemo ići u nikakve koalicije ni suradnje i pod cijenu toga da ja podnesem ostavku na mjesto gradonačelnika. Oni su dosad pokazali kako zamišljaju upravljanje gradom. 

Na pitanje o svom glavnom protukandidatu odgovara:

- Ivicu Baturinu osobno ne poznajem, ali cijenim to što je bio branitelj i, da se ide u rat, sigurno bi imao više iskustva od mene. No, za voditi Trogir 2017. godine potrebne su neke druge kompetencije. Vjerujem da će birači prepoznati da sam 37 godina i svojim dosadašnjim iskustvom kao rukovoditelj u projektima najbolji izbor za Trogir. Imam već iskustva u Gradu, poznajem ljude koji tamo rade, znam kakve su čije sposobnosti i što iz koga mogu izvući - ističe Bilić te napominje kako će reorganizacija gradske uprave biti jedan od prvih njegovih poteza, no ne u smislu kadrovskih izmjena nego modernizacije. 

Ljude, kaže, dijeli po sposobnostima, ne po porijeklu.

- Nije mi važna nečija stranačka iskaznica. Ljude dijelim samo po sposobnostima, znanju i stručnosti. Trogiru treba jedinstvo, a ne podjele, pogotovo ne po porijeklu kako neki sugeriraju da mi razmišljamo. Imam prijatelje i u drugim strankama i smatram ih dobrim ljudima. Bosanci, Vlaji, fetivi..., svi samo žele vidjeti napredak gradu u kojem žive i koji je njihov. Trebamo se ujediniti i raditi na dobrobiti Trogira. Ljudi u ovom slučaju trebaju birati opći interes ispred imena stranke - poručuje Bilić. 

Uvjeren je da aferom obilježeni Milić neće dobiti glasove čak ni zaposlenika Holdinga koje je 'zadužio' navodnim zapošljavanjem po ključu podobnosti.

- Neće dobiti glas niti od onih koje je zaposlio u Holdingu neovisno o tome što se hvali kako je radnicima isplatio 13. plaću. Zna se da je za to podignut kredit od dva milijuna kuna koji se vraća nakon 1. lipnja, kao i to da Holding ne plaća obveze prema Dobriću i tako ga gura u stečaj kako bi potom netko jeftino preuzeo njegovu imovinu. Privatizirao je firmu i u njoj zapošljava stranačke kolege, a nas kad osvojimo vlast čeka sanacija dugova koje on ostavlja jer će u suprotnom Grad ostati bez kompletne imovine. Svi oni koji trezveno razmišljaju znaju da to nije na zdravim osnovama i ne može dugo trajati. Vjerujem da će u nedjelju biti svjesni da su Trogiru potrebne promjene i da sitnim potkupljivanjima neće podleći - zaključuje Bilić. 

Vaša reakcija na temu