Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ante Čikotić odgovorio Jasni Ninčević: Zašto ste opsjednuti idejom da je bolje obavještavanje građana plašenje ljudi?

Ante Čikotić odgovorio Jasni Ninčević: Zašto ste opsjednuti idejom da je bolje obavještavanje građana plašenje ljudi?

Istaknuti mostovac je rekao da mu nije bila namjera prozvati ravnateljicu osobno

Nakon što je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Jasna Ninčević odgovorila Anti Čikotiću kazavši mu da institucija načijem je čelu mjeri ono za što su akreditirani, a svačije je pravo naručiti mjerenja koja želi, ponovno je replicirao Mostov gradski vijećnik i bivši državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.

- Uvažavajući vašu cijenjenu instituciju koja ima ugledne stručnjake i zadaću koja je brinuti se o praćenju i kvaliteti zdravlja ljudi i kvaliteti okoliša nije dobro niti je nivo ograđivati se i pozivati nas koji imamo povjerenje u vas i vašu zadaću da mi naručujemo mjerenje koje vi ne mjerite. Nije mi bila namjera prozivati vas osobno, već u svrhu dobivanja cjelovite informacije prema građanima zatražiti da Grad Split naruči dodatna mjerenja kvalitete zraka za štetne i toksične produkte izgaranja u krugu Karepovca za koja vi kao Zavod ne raspolažete s opremom. Kao odgovorni građanin i gradski vijećnik želim da imamo cjelovitu informaciju jer je to minimum pristojnosti prema ljudima koji žive u širem krugu Karepovca i svim građanima Splita - poručio je Čikotić.

Potom je svoja razmišljanja sažeo u tri točke...

1. Zašto ste opsjednuti idejom da je bolje obavještavanje građana plašenje ljudi? Zašto podcjenjujete Splićane? Nisu tako plašljivi, vidjelo se kako gase požar na Mosoru i Podstrani i Sitnom!

2. Povezanost parametara 'za koje ste akreditirani' s koncentracijama dioksina, primjerice, nije nešto za što Vi unaprijed znate kako izgleda, kao što vrlo pojednostavnjeno i neupućeno tvrdite. To je 'malo' složenija stvar, da ne idemo sad u pojedinosti kako to ovisi o sastavu smeća, temperaturi i slično.

3. Zašto se hvalite time da tek nešto mjerite, a spominjete vrhunsku opremu? Što je to što nedostaje da biste napravili bolji posao, u vlastitom interesu a pogotovo u interesu pučanstva?

Ukazali smo koja su potrebna mjerenja i kontaktirali nadređene u Gradu. Očekujemo da Grad odreagira i imamo garancije da će se to učiniti. Nije dizanje panike kako neki žele prikazati već briga za zdravlje i nestranačka tema oko koje treba biti konsenzus svih.

Želim vam da kroz transparentan rad, kriterij izvrsnosti nasuprot podobnosti i konkretne rezultate rada i djelovanje na korist svima budete najbolji zavod za javno zdravstvo u RH.

Vaša reakcija na temu