Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Kuzmanić: Sritni smo, a posebno sam ponosan na svoje studente, mlade ljude iz mog ureda koji su dobili prvu nagradu

Ante Kuzmanić: Sritni smo, a posebno sam ponosan na svoje studente, mlade ljude iz mog ureda koji su dobili prvu nagradu

Sam naslov rada pokazuje da smo poštivali želje za sve nadoknade u prostoru koji je nastao slučajno dolaskom Pape, inače ga ne bi nikad planirali, kazao je arhitekt

Nakon što je arhitekt Ante Kuzmanić saznao da je rad tima arhitektonskog ureda na čijem je čelu izabran kao najbolji za žnjanski plato i da će, vjerojatno, za nekih godinu i pol dana ovaj dio izgledati kako su ga oni osmislili, podijelio je s nama prve dojmove. 

- Kao prvo ponosan sam da su ti mladi ljudi iz mog ureda dobili prvu nagradu, oni su i moji studenti - prva je reakcija Kuzmanića.

Uz njega, mladost koja je odredila izgled Žnjana su Mirjana Radoš, Ivan Jurić, Luka Mužinić i Marin Kaliterna.

- Svi skupa smo sritni i s te strane sam posebno zadovoljan. Sam naslov rada pokazuje da smo poštivali želje za sve nadoknade u prostoru koji je nastao slučajno dolaskom Pape, inače ga ne bi nikad planirali – rekao je.

Bit će to, pojednostavnimo, jedna urbana šuma, potpuno ozelenjeni prostor, kao jedan 'mali Marjan'.

- Da, pa i nemamo drugi takav prostor poslije Marjana. Jedino kao park imamo Tursku kulu koja je nastala puno prije – složio se Kuzmanić.

Upitali smo ga koja mu je prva reakcija bila kada je saznao da je rad njegovog arhitektonskog ureda najbolji.

- Ajme, opet ću morat radit nešto, hahaha. Drago mi je da se mladi vesele - raspoloženo je uzvratio Kuzmanić . 

Izuzetno je ponosan na svoje studente i to je više puta ponovio, navodeći koliko njima jako puno znači ovo priznanje i da će je zajedno proslaviti ručkom.

Cijeneći njegov rad i integritet, Kuzmanića je, podsjetimo, gradonačelnik Andro Krstulović Opara zamislio kao savjetnika za urbanizam, ali je arhitekt odbio jer se, ukratko, ne vidi u administraciji. Profesorski posao izuzetno voli kao i rad u svom uredu. 

- Ako gradonačelniku ikada bude trebala pomoć, rado ću pametnima uvijek pomoći – podvukao je Kuzmanić.

Vaša reakcija na temu