Ante Milanović: Liste čekanja na ultrazvuk ne smanjuju se populizmom Mira Bulja, članice Foruma žena SDP-a organizirale su preko 1000 pregleda

Ante Milanović: Liste čekanja na ultrazvuk ne smanjuju se populizmom Mira Bulja, članice Foruma žena SDP-a organizirale su preko 1000 pregleda

Smiljana Romac, Dijana Breko i Anđela Paštar Krnčević sa suradnicama već 15 godina rade na tome - poručuje Milanović

- Liste čekanja se ne smanjuju populizmom. Pomoći treba svima i ne hvaliti se time, a još manje kupiti političke poene - poručio je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Sinja Ante Milanović Mostovom saborskom zastupniku, kandidatu za župana i nositelju liste za Gradsko vijeće Miru Bulju.

-  Nažalost, iako je predizborna kampanja i sve je moguće obećati, ne mogu vjerovati kad čujem da Miro Bulj govori da će smanjiti redove za ultrazvučni pregled. Možda on i bi, ali nema pojma kako, možda nekim prosvjedom - navodi Milanović.

Kako se konkretno pomaže, nastavlja, a ne daju prazna obećanja potkrijepio je primjerom Foruma žena sinjskog SDP-a. 

- U tri godine organizirale su preko 1000 ultrazvučnih pregleda. Smiljana Romac, Dijana Breko i Anđela Paštar Krnčević sa suradnicama već 15 godina rade na tome. Mislim da je to itekako smanjilo liste čekanja, a što je još i važnije, spasilo živote - ističe.

Naglasio je kako bolest ne poznaje ni stranačku ni bilo kakvu pripadnost.

- Zaista se moramo boriti protiv tužnog i prodornog populizma. Forum žena SDP-a Sinj se uhvatio ukoštac s nizom bolesti kako bi pomogle, a ne obećavaju u vitar. Nastavit će i dalje, jednako snažno kao i do sada - poručio je.

Osvrnuo se Milanović i na navode Bulja o investicijama u vrijeme saborskog angažmana gradonačelničkog kandidata Mosta Joška Kontića.

- I te će novce, naravno, bivši i sadašnji saborski zastupnici nastaviti donositi ako budu izabrani. Država bi trebala biti uređena, a za to ste zaduženi vi gospodo. Treba li Sinju veza da država obavlja svoju zadaću?!  Dobra vam je poruka, ništa bez protekcije - upozorava ironijom.

Potom prisnažuje:

- Ali, ne ide to tako! Mi građani punimo proračun i država samo treba te novce vratiti kroz investicije u svoje i naše ustanove, ne treba povlačenje veza. Ideje i poštenje gospodo. Svima iste mogućnosti za razvoj i jednake uvjete za školovanje, za zaposlenje i dostojnu mirovinu!

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare