Ante Renić: Poduzetni župan nastavlja s uhljebljivanjem, zapošljava još 17 ljudi!

Ante Renić: Poduzetni župan nastavlja s uhljebljivanjem, zapošljava još 17 ljudi!

Iz stranke Pametno poručuju da se nastavlja s lošom praksom

Splitsko-dalmatinska županija prva je u Hrvatskoj po registriranoj nezaposlenosti. Jedini način povećanja zaposlenosti i rasta plaća je rasterećenje poduzetnika, brza i efikasna administracija te maksimalno porezno rasterećenje, kažu u stranci Pametno. Zato ih, poručuju, posebno žalosti što splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban uporno nastavlja s lošom praksom svojih prethodnika i dodatno osiromašuje građane svojim odlukama. 

- Nakon što nam je 'čestitao' Novu godinu uhljebljivanjem HDZ-ovaca i HGS-ovaca u upravne i nadzorne odbore, odlučio je nastaviti s istom praksom i u drugom mjesecu ove godine. Nedavno objavljenim Planom prijema u službu za 2018. godinu naš poduzetni župan otkriva kako će, uz 222 zaposlenih, uhljebiti još njih 17. Tu praksu cijeđenja novca od već preopterećenih poreznih obveznika najoštrije osuđujemo! Pozivamo župana da racionalizira postojeće ustrojstvo Županije i preusmjeri novac prema građanima i poduzetnicima, umjesto da zapošljava nove ljude - istaknuo je Ante Renić, županijski vijećnik i član Predsjedništva stranke Pametno.

Do sada je, zaključuju u stranci na čijem je čelu Marijana Puljak, vladajućima u Županiji sve prolazilo 'ispod radara', ali sada, kažu, Pametno kontrolira njihov rad i o tome će redovito obavještavati javnost. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare