Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Sanader: Problem je što Zagreb ima više od 300 profesionalnih vatrogasaca, a na Braču, Hvaru i Visu nema niti jedan

Ante Sanader: Problem je što Zagreb ima više od 300 profesionalnih vatrogasaca, a na Braču, Hvaru i Visu nema niti jedan

Bivši župan i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice kaže da je ključ rješenja problema u decentralizaciji sredstava

Miro Bulj prozvao je bivšeg župana i predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Antu Sanadera da nije ništa napravio za vatrogastvo i da je glavni krivac zbog kojeg Splitsko-dalmatinska županija ima samo dvije Javne vatrogasne postrojbe iako je površinom najveća hrvatska županija. Sanader mu je odgovorio da je u toj priči ključno to što svaka jedinica lokalne samouprave odlučuje hoće li osnivati svoje profesionalne vatrogasne postrojbe ili će imati Dobrovoljna vatrogasna društva.

- Grad Solin je bio pokrenuo zahtjev za osnivanje Javne vatrogasne postrojbe, ali su odustali kada su vidjeli da za to iz proračuna moraju izdvojiti milijun i pol kuna. Jedinice lokalne samouprave moraju napraviti procjenu ugroženosti od požara i to mora prihvatiti gradsko ili općinsko vijeće. Problem je što na primjer u Zagrebu imamo više od 300 profesionalnih vatrogasaca, a na Braču, Hvaru ili Visu nema niti jedan - odgovorio je Sanader te dodao kako je ključ rješenja problema u decentralizaciji sredstava.

- Mi se zalažemo da se ona daju gradovima i općinama s obzirom na broj stanovnika ili požarnu ugroženost. U Hrvatskoj imamo oko 2500 profesionalnih vatrogasaca i preko 50.000 pripadnika DVD-a, a šumski požari otvorenog prostora su naš problem i oni se ne mogu rješavati malim postrojbama - odgovorio je Sanader.

 

Vaša reakcija na temu