Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BAJKA NA MOSORU: Milijun lampica zasjalo u Božićnom selu obitelji Lučić

BAJKA NA MOSORU: Milijun lampica zasjalo u Božićnom selu obitelji Lučić

Posjetitelji će mjesec dana moći uživati u idili uz isključivo domaće specijalitete

Štićenici Centra 'Juraj Bonači' upalili su u nedjelju poslijepodne milijun lampica i time službeno otvorili Božićno selo obitelji Lučić na sjevernim padinama Mosora. 


Svoje imanje u zaseoku Nart u Docu Gornjem ukrasili su s 24 kilometra šarenih lampica, a svi koji ih posjete u idućih mjesec dana moći će uživati u pravoj seoskoj zimskoj idili. Posjet selu svakako je poseban doživljaj najmlađima. Već na samom početku imanja dočeka ih Djed Božićnjak s vrećom slatkiša, a uz svjetleće jelenove i sobove, mogu vidjeti i razne žive domaće životinje poput krava, magaraca, konja, ovaca, pataka, gusaka, paunova, ljama...


- U idućih mjesec dana kod nas će posjetitelji moći kušati samo domaće proizvode. Kobasice s OPG-ova, soparnik, fritule, uštipke, kuhano vino, čajeve, a tu su i razni drugi sadržaji za najmlađe popu Djeda Božićnjaka koji im dijeli slatkiše ili živih jaslica - kaže vlasnik, Tihomir Lučić.

Ideju obitelji Lučić podržala je Splitsko-dalmatinska županija, a Jadran Čizmić koji je došao kao izaslanik župana rekao je da nitko nije vjerovao da su sposobni napraviti ovako nešto u mosorskom kamenjaru, ali i da sada mogu biti ponosni jer se njihova vizija pokazala ispravnom.

Božićno selo bit će otvoreno do 6. siječnja.


Vaša reakcija na temu