Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Baldasar: Batarelo kao zamjenica gradonačelnika provodi moju politiku, a ne SDP-ovu!

Baldasar: Batarelo kao zamjenica gradonačelnika provodi moju politiku, a ne SDP-ovu!

Dio rukovodstva moje bivše stranke je očito jako zbunjen situacijom u kojoj bi istovremeno bili i vlast i oporba, rušili proračun i provodili svoju politiku preko moje zamjenice

Gradonačelnik Ivo Baldasar komentirao je i navode bivših stranačkih kolega prvenstveno oko uloge dogradonačelnice Aide Batarelo. Kako su rekli splitski socijaldemokrati, tamo gdje je SDP, tamo je i dogradonačelnica. Ukratko, rečeno je da je izabrana od građana i da provodi SDP-ovu politiku, odnosno program na osnovu kojega su dobili povjerenje Splićana.

- Dio rukovodstva moje bivše stranke je očito jako zbunjen situacijom u kojoj bi istovremeno bili i vlast i oporba, rušili proračun i provodili svoju politiku preko moje zamjenice - krenuo je Baldasar.

Pa pojasnio da su ovlasti zamjenika izravno i nerazdvojno vezane za funkciju gradonačelnika, a time zamjenici nužno provode aktualnu politiku gradonačelnika, ne stranaka.

- Žao mi je što SDP stavlja svoju članicu u nezavidnu poziciju i od nje traži da bude oporba gradonačelniku po čijim ovlastima radi.  Gradonačelnik je izvršno tijelo, a zamjenik gradonačelnika je izvršno tijelo samo u iznimnim slučajevima određenim zakonom. Tvrditi da će zamjenica gradonačelnika provoditi politiku SDP-a, a ona može raditi samo poslove koje joj povjeri gradonačelnik  jednostavno je nonsens sam po sebi - ustvrdio je.

Poručio je splitskim SDP-ovcima da ako im je do dobrobiti grada, a još više ako poštuju zakon, prestat će poziciju zamjenice koristiti za političke manipulacije jer time štete i Batarelo i Gradu.

- Želio bih reći da korektno surađujem s oboje zamjenika premda ni meni ni njima nije lako u danim okolnostima u kojima smo se silom prilika zatekli. Poštujem njihovo političko opredjeljenje iako su se njihove političke stranke deklarirale kao oporba. Nadam se i dalje korektnoj suradnji i vjerujem da će u međuvremenu bivše kolege proučiti zakonske ovlasti zamjenika i prihvatiti činjenicu da bez gradonačelnika nema ni njih, barem ne na poziciji vlasti. Pa neka se odluče - zaključio je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu