Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Baldasar: Broj primjedbi na GUP je daleko manji od očekivanog

Baldasar: Broj primjedbi na GUP je daleko manji od očekivanog

Struka je prihvatila dobar niz primjedbi, osobito građana, recimo pumpa u Jeretovoj ulici će biti izbačena - otkrio je gradonačelnik

Broj primjedbi na GUP je daleko manji od očekivanog. Nakon filtriranja jer su se neke ponavljale, od 866 na kraju ih je malo manje od 500. Kazao je to gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, navodeći da je struka obradila većinu primjedbi te da je ostao manji dio.

- Struka je prihvatila dobar niz primjedbi, osobito građana, recimo pumpa u Jeretovoj ulici će biti izbačena - otkrio je gradonačelnik.

Na upit medija o nezadovoljstvu rektora Šimuna Anđelinovića i čelnih ljudi Sveučilišta zbog toga što se, ukratko, planiranim izmjenama zbog ozakonjenja nelegalnih objekata smanjuje površina Kampusa za oko petinu, Baldasar je odgovorio da će svakako razgovarati s njima i detaljnije razmotriti.

- Ako smatraju da su zakinuti, nema razloga da ne izađemo ususret – najavio je.

S obzirom da se rasprava o GUP-u očekuje u siječnju, novinare je zanimalo hoće li se uopće održati s obzirom da je prije toga glasanje o proračunu i eventualno moguć dolazak povjerenika.

- Mislim da ćemo raspravljati normalno, dolazak povjerenika sve blokira. Veliki grad kao što je Split ne može biti blokiran šest mjeseci, tako da se nadam da će vijećnici imati dovoljno razuma da ne blokiraju vlastiti grad, bez obzira na politiku - smatra.

O rebalansu i proračunu će vijećnici odlučivati u prosincu.

- Nekoliko je kombinacija, mogu izglasati sve, a mogu izglasati privremeno financiranje. Ukoliko bude privremeno financiranje, onda Grad normalno funkcionira do početka travnja, kada je opet moguć prijedlog proračuna ili produžetak privremenog financiranja. Ako povjerenik bude mjesec i pol dana prije izbora, možda je moguće da se grad ne dovede u nemoguću situaciju, ali od 1. siječnja je zaista vrlo opasno za grad veličine Splita - poručio je gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu