Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Baldasar: Kerum je 'janjetina, kapulica, pršuting', Aida se ponaša kao da nije kročila u Banovinu, a Marijani želim da - pobijedi!

Baldasar: Kerum je 'janjetina, kapulica, pršuting', Aida se ponaša kao da nije kročila u Banovinu, a Marijani želim da - pobijedi!

Andro Krstulović Opara je previše odmaknut od stvarnih problema...

Bivši gradonačelnik i predsjednik Splitske stranke u utrci za novi mandat Ivo Baldasar osvrnuo se na protukandidate.

- U četiri godine svog mandata trpio sam svakakve prozivke i neistine od nekih sadašnjih kandidata. Pokušavao sam uvijek ostati dostojanstven svojoj funkciji, ali s obzirom da je kampanja mogu i ja malo drugačije komentirati - pojašnjava.

Potom opisuje:

- O Kerumu što kazati; tamburica, janjetina, kapulica i pršuting…najbolje znam što sam doživio nakon njega, koliko truda smo 'Ured grada' i ja uložili da popravimo imidž grada i vratimo se u jedno ponovno civilizirano okruženje.

Nastavlja...

- Andro je previše odmaknut od stvarnih problema i iznenađujuće akademski razgovara o nekim stvarima. A vertikala vlasti bez izmjene zakona neće funkcionirati. Moja bivša zamjenica koja kao da nogom nije kročila u Banovinu i kao da tri i po godine nije bila direktno zadužena za kompletni niz projekata koje smo većinu trebali dovršiti kolega Goran i ja. Budimo realni, Aida sad obilazi kotareve jer u tri i pol godine nije stigla. Marijana obećava povećanje decentraliziranih sredstava kotarevima, moguće, ali treba reći odakle će novce uzeti i koga će ostaviti bez novca. Ja sam tu donio tešku odluku da centraliziram dio sredstva uzimajući ih od kotara, ali ne osporavajući kotarevima da imaju pravo na projekte koje zajedno definiramo da su najvažniji. Uspješan primjer ovoga je da smo izgradili i obnovili sportska i dječja igrališta gotovo u svim gradskim kotarevima. Ali, prije svega na svoj standardni način je prvo obećala da će napraviti sve analize, elaborate i strategije. Bojim se samo da život grada zbog toga neće htjeti čekati, ali da završim kao i obično. Mi se toliko međusobno ne razumijemo da joj ja želim da postane gradonačelnica.

Na koncu poručuje:

- Neću vam obećavati brda i doline, ne mogu vam obećati nešto što je neostvarivo. Nisam populist i nikad se nisam bavio populizmom, čak sam i zanemario promoviranje dosadašnjeg rada jer vjerujem da grad zna prepoznati napredak. Borit ću se da Split bude svoj na svome s ovlastima velikog grada i nastaviti sve započete projekte.

Vaša reakcija na temu