Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Baldasar: Naučio sam da me iz stranke Pametno pljuju, ali nije fer lažno optuživati profesionalce u gradskoj službi pokušavajući sa sebe skinuti krivnju

Baldasar: Naučio sam da me iz stranke Pametno pljuju, ali nije fer lažno optuživati profesionalce u gradskoj službi pokušavajući sa sebe skinuti krivnju

Ovo dokazuje samo njihovu žudnju za vlašću i ništa drugo - rekao je gradonačelnik

Gradonačelnik Ivo Baldasar reagirao je na izjave čelnika stranke Pametno vezano uz neisplatu stipendija učenicima i studentima. Prenosimo priopćenje u cijelosti...

Umjesto obmanjivanja javnosti i objeda kojima predsjednica stranke Pametno napada Službu za obrazovanje i znanost i njenu pročelnicu, navodim fakte o proceduri koju je trebalo provesti da bi se mogle isplatiti stipendije novim stipendistima. Na temelju Zaključka gradonačelnika od 7. studenoga 2016. godine u dnevnom listu Slobodna Dalmacija dana 12. studenog 2016. raspisan je natječaj za stipendiranje učenika i studenata i naknadi dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija u školskoj godini 2016./17.

Rok za podnošenje prijava kandidata učenika te studenata bio je 15 dana a za studente poslijediplomskih studija 30 dana od dana objave.

Slijedom iznijetog, obrada pristiglih prijava započela je 1. prosinca prošle godine.

Ukupno su podnesene 272 prijave. Od toga broja 40 prijava se odnosi na odobrenje učeničkih stipendija, 219 prijava za odobrenje studentskih stipendija i 13 prijava za naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija.

Postupak dodjele:

- rok za podnošenje prijava 15 dana

- obrada

- prvostupanjska lista

- rok za žalbe 8 dana

- rok rješavanja prigovora 30 dana

- zaključak s konačnom listom

- potpisivanje ugovora

- otvaranje računa u banci i isplata.

 Analizom svih prethodnih godina Grad Split kao ni drugi davatelji (Sveučilište, MZO) nisu objektivno bili u mogućnosti odraditi proceduru dodjele stipendija do kraja kalendarske (Proračunske) godine (uvažavajući broj prijava) za tek započetu tekuću školsku/akademsku godinu. U Gradu Splitu natječajni postupak dodjele stipendija učenicima i studentima osobitog uspjeha u školovanju redovito se okončava tijekom veljače ili ožujka u tekućoj školskoj / akademskoj godini, a primjerice za školsku/akademsku 2013./2014. godinu postupak je okončan tek 17.3.2014. godine.

Na to što vijećnici stranke Pametno mene pljuju već sam se naučio, ali nije fer lažno optuživati profesionalce u gradskoj službi pokušavajući tako sa sebe skinuti krivnju za neisplatu stipendija zbog neizglasavanja proračuna. Uostalom rade upravo ono što su sve četiri godine radili: destruktivno i protiv svega, vrijeđajući i mene i profesionalce iz grada te docirajući s visine što dokazuje samo njihovu žudnju za vlašću i ništa drugo.

Vaša reakcija na temu