Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marino Zeljković / DKphotography Baldasar: Splitu treba Spaladium Arena, a Perica Mitrović radi izvanredno

Baldasar: Splitu treba Spaladium Arena, a Perica Mitrović radi izvanredno

Vlada je na moju inicijativu formirala posebno međuresorno povjerenstvo - rekao je gradonačelnik

Dan nakon prvog ročišta arbitražnog postupka koje su pokrenule banke zbog Spaladium Arene, gradonačelnik Ivo Baldasar je otkrio i kako je Vlada, na njegovu inicijativu, formirala posebno međuresorno povjerenstvo. Vlada s DORH-om opet proučava kompletnu dokumentaciju i Baldasar se nada kako će se priključiti postupku, na strani Grada.

- Da bismo dobili na vremenu odgovorili smo na arbitražu jer nam je Vlada rekla tako - rekao je.

Ponovio je da su se trebali dogovoriti s bankama, iako Grad i država nisu jamci mogli su se 'dobrom voljom dogovoriti'.

- Ako se nekim čudom dogodi da Grad izgubi, namjera banaka nije niti žele u bankrot nas staviti. Namjera je bila da se otpočne proces i da se počne plaćati. Kažu da bi oni dobili presudom pravni osnov da se mogu dogovoriti o načinu refinanciranja, ali sada bi bili stroži uvjeti - naveo je gradonačelnik.

Splitu, smatra, treba Spaladium Arena i stečajni upravitelj Perica Mitrović izvanredno koristi sve moguće načine da gradu ostavi u funkciji prekrasan objekt.

- Gdje piše da nam ne treba? Po toj logici ne treba nam niti jedan objekt od javnog interesa, škole, plivališta, Poljud. Ajmo stat doma i ne raditi ništa - iznio je.

Da toranj financira Arenu nazvao je šarenom pričom.

- Iako krasna priča, on je trebao riješiti jedan dio financiranja. Ali, dobro, nije ništa propalo, zemljište je tu kad riješimo imovinsko pravne odnose - podvukao je Baldasar.

Grad, inače, u arbitražnom postupku zastupa Slavica Radić i odvjetnički tim Primorac i partneri, a sudac arbitar po izboru gradske uprave je prof.dr.sc. Dragan Bolanča.

Dodajmo i da je Grad uložio prigovor da se ne slaže s arbitražom, odgovor nisu dobili, ali to ne odgađa postupak.

Vaša reakcija na temu