Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Baldasar nakon prosvjeda na Mejašima: 'Napravili smo više nego drugi u nekoliko desetljeća'

Baldasar nakon prosvjeda na Mejašima: 'Napravili smo više nego drugi u nekoliko desetljeća'

Preko komunalnog doprinosa, naknade i legalizacije Grad je uprihodio preko 200 milijuna kuna. Tražimo da se ta sredstva vrate ciljano na Mejaše - rekao je Vice Mihanović

Stotinjak ljudi je danas prosvjedom na Mejašima upozorilo na nedostatke u tom kotaru, od komunalnih i prometnih problema do nedostatka igrališta ispred škole. 

- Mejaši su posljednjih deset godina najveće gradilište Splita, a preko komunalnog doprinosa, naknade i legalizacije Grad je uprihodio preko 200 milijuna kuna. Tražimo da se ta sredstva vrate ciljano na Mejaše - rekao je Vice Mihanović, predsjednik GK Mejaši. 

Povodom prosvjeda na Mejašima gradonačelnik Ivo Baldasar je izjavio:

- Razumijem razloge koji su ih naveli na organizaciju prosvjeda, ali ne može aktualna gradska uprava riješiti probleme kotara koji je sustavno zanemarivan 50 godina. Činjenica je da je ova gradska administracija napravila više nego u posljednjih nekoliko desetljeća i ono što možemo napraviti temeljem postojećeg proračuna ćemo učiniti, a drugo ćemo planirati u proračunu za 2017. godinu. Izgradnja škole i vrtića na Kili trebala se financirati sredstvima dobivenim od prodaje gradske imovine. Na žalost, gradski vijećnici nekoliko puta su odbili dati suglasnost na prodaju predloženih nekretnina. Pokušat ću na Gradskom vijeću ponovo izaći s tim prijedlogom, ali sve ovisi o vijećnicima.

Inače, vezano uz nedostatak športskog igrališta pored škole na Mejašima, navodi se u priopćenju iz Banovine, Grad je napravio projekt igrališta s nogometnim i košarkaškim terenom. Služba za sport čini sve da se do kraja godine krene u izgradnju prve faze igrališta, to jest nogometnog terena.

Pješački nathodnik u Vukovarskoj ulici gradonačelnik je stavio u prioritetno rješavanje, navodi se dalje u priopćenju, a u tijeku je ishođenje građevinske dozvole i planira se do kraja godine raspisati natječaj za izvođača radova.

Što se tiče realizacije ulice Put Vrborana u tijeku je upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu, a vezano uz povrat zemljišta zbog čega se ne može pristupiti drugim aktivnostima. Vezano uz sanaciju Karepovca i kompostane na Karepovcu, upravo su jučer sastanak s ministrom zaštite okoliša Slavenom Dobrovićem imali gradonačelnik Ivo Baldasar i koordinator projekta Pave Zaninović. Imovinsko-pravni odnosi su gotovo u cijelosti riješeni, u tijeku je izmjena potvrde glavnog projekta i sa sanacijom se kreće početkom iduće godine, a paralelno će se pripremati i druge aktivnosti po naputku ministarstva. 

Gradonačelnik naglašava da se u protekle tri godine po ovom pitanju napravilo više nego u proteklim mandatima, postavljene su mjerne stanice, ograde, izrađeni projekti, riješeni imovinsko-pravni odnosi kao preduvjet početka sanacije. Izgradnja spoja Vukovarske ulice s Ulicom hrvatske neovisnosti zapela je zbog postupka izvlaštenja koji se vodi pred Uredom državne uprave, a spoj Ulice Josipa Jovića i ulice ZNG rješava se u dogovoru s Hrvatskim cestama i tvrtkom 'Mejaši'. Za spoj naselja Smokovik s Ulicom 141. brigade utrošit će se 1,5 milijuna kuna za otkup zemljišta za dio prometnice, a što se tiče izlaza iz naselja Bilice rješenje čeka izmjenu i dopunu GUP-a.

- Sve aktivnosti na ovim projektima potvrđuju da je ova gradska uprava usmjerila financije i rad službi u rješavanje gorućih pitanja  kotara Mejaši stavljajući u vrh prioriteta poboljšanje kvalitete života stanovnika ovoga dijela grada - zaključio je Ivo Baldasar.

Vaša reakcija na temu