Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Baldasar o istupu čelnika Sveučilišta: Ili su potpuno zbunjeni ili ne znaju što govore

Baldasar o istupu čelnika Sveučilišta: Ili su potpuno zbunjeni ili ne znaju što govore

Čini mi se da se ipak radi o politici i da rade jednu vrstu političke kampanje

Gradonačelnik Ivo Baldasar komentirao nam je istup čelnika splitskog Sveučilišta oko izmjena GUP-a koje se odnose na Visoku, odnosno prostor Kampusa.

- Poprilično mi je nejasna situacija, nije mi jasno što žele, ili su potpuno zbunjeni ili ne znaju što govore. Čini mi se da se ipak radi o politici i da rade jednu vrstu političke kampanje. Bez obzira na to, pozivamo ih da dođu i da im objasnimo o čemu se radi - drži Baldasar.

Osvrnuo se i na odluku bivših stranačkih kolega iz SDP-a o napuštanju nadzornih odbora i upravnih vijeća u koje su ih imenovali gradonačelnik i Gradsko vijeće.

- Govorimo o ljudima koje smo zajedno stavili u nadzorne odbore i upravna vijeća i od kojih je velika većina dobro radila svoj posao i zbog toga komunalna poduzeća uspješno rade. Ovakav politički potez po meni je pogrešna poruka. Netko je mogao sam otići, ali da se na nivou stranke to naredi, to ne podržavam. Ni prije nisam bio sklon rješavanju problema dekretom. Žao mi je, ali moram ustanoviti da je jedan loš duh dekreta ušao u socijaldemokraciju, a o čemu svjedoče i raspuštanja i izbacivanja članova - rekao je.

Ustvrdio je i da su zalutali i sami sebi rade štetu, ne njemu. 

- Meni je kao socijaldemokratu žao što se to događa. Smatram da se u cijeloj Hrvatskoj nešto događa sa SDP-om i nadam da će se s novim izborima na nacionalnom nivou to promijeniti jer je Hrvatskoj potrebna socijaldemokracija. Ovo sve je, nažalost, rezultat dugogodišnjeg rada Zorana Milanovića i dijela njegovih suradnika - zaključio je.

Komentirao je i navode splitskih socijaldemokrata da s obzirom na sve što se događa, sumnjaju da će gradonačelnik ponuditi proračun koji će SDP prihvatiti.

- Onda se oni odriču vlastitih ideja i vlastitog djela jer smo prošle godine zajedno radili proračun s projekcijama za naredne dvije godine u što spada i ovaj - poručio je. 

Vaša reakcija na temu