Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Banovina: Prestaje važiti poruka da se ne otvaraju mailovi sindikata

Banovina: Prestaje važiti poruka da se ne otvaraju mailovi sindikata

Promptno nam je odgovorila zamjenica Jelena Hrgović

O zabrani otvaranja mailova Sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima koju je poslala Služba informatike svim zaposlenicima Banovine, promptno nam je odgovorila zamjenica Jelena Hrgović. Odnosno, dobili smo obrazloženje Službe za informatiku. Slučajno ili ne, nakon medijskih natpisa, ta je poruka prestala važiti i od danas se mogu otvarati mailovi. Razlog poruke zabrane, navodi se, je opasnost od virusa, kojega, na koncu, nije bilo. 

- Razlog za ovo upozorenje bio je taj što je jednoj kolegici nakon otvaranja navedenog e-mail-a i njegovog Acrobat pdf privitka kompjuter zaražen ransomware virusom.

Detaljnom provjerom poruke i privitka utvrdili smo da ne sadrži nikakve zlonamjerne programe ili poveznice na štetni sadržaj tako da se ovo upozorenje anulira i poruke dobivene s adrese sindikalnapodruznica.sskh@yahoo.com do daljnjeg mogu se otvarati - kažu.

U mailu sindikalne podružnice, podsjetimo, među ostalim stoji i obavijest zaposlenicima u kojim rokovima se mogu dalje boriti za svoja prava i nudi im se besplatna pravna pomoć. Osim toga, podružnica Sindikata u komunalnim i srodnim djelatnostima je pozvala i inspekciju Ministarstva uprave.

Dodajmo da odgovor dogradonačelnika Nina Vele o zapošljavanju nove tajnice i odnosu prema dosadašnoj zaposlenici koju kratko vrijeme dijeli od mirovine, još čekamo.

Vaša reakcija na temu