Gradonačelnik se predomislio: Savjetnik Dragan Brtan će se zaposliti u Banovini

Gradonačelnik se predomislio: Savjetnik Dragan Brtan će se zaposliti u Banovini

Spominjalo se zapošljavanje Krešimira Budiše na čelo Službe za EU projekte, no to su očito bile špekulacije

Iako je na početku mandata gradonačelnik Andro Krstulović Opara  govorio da su savjetnici svojevrsno poglavarstvo koje je ukinuto prije devet godina te da će otići s njim nakon mandata, izgleda da je odustao od toga. Naime, savjetnik Dragan Brtan bit će šef financija, odnosno novoformiranog resora Upravni odjel za financijsko upravljanje i kontroling. Pisanu provjeru je prošao, dakako, s maksimalnim brojem bodova, ostalo je, dakle, formalnost. 

U Banovini su nam neslužbeno komentirali da je za ovaj zahtjevni resor Brtan već učinio maksimalno, a da je odradio u kratko vrijeme i dva proračuna, sistematizaciju, pa je logika stvari i da je najupućeniji i najbolji za to mjesto.

Inače, spominjao se i savjetnik za EU fondove Krešimir Budiša da bi mogao na čelo Službe za EU projekte, no to su očito bile špekulacije. Nije se javio na natječaj, u igri su troje kandidata koji će zamijeniti Anu Jerkunicu koja obnaša tu dužnost novog odjela s prefiksom v.d.

Na natječaj se nije javila za nastaviti tu ulogu, iz kojeg razloga ne znamo niti želimo nagađati, ali ova je zaposlenica Banovine 'donijela' u suradnji s Elom Žižić jedine milijune eura iz EU fondova u Split. Urbana aglomeracija, najviše novca ikad, nosi potpis Ane Jerkunice, samozatajne radnice. Dokazala je stručnost i znanje, dok za ostale tek trebamo vidjeti što mogu. Sigurno je da će biti jedna plaća više iz proračuna.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare