Batarelo: Grad Split zaboravlja na 'male ljude', ne smijete to uraditi našim starijim sugrađanima!

Batarelo: Grad Split zaboravlja na 'male ljude', ne smijete to uraditi našim starijim sugrađanima!

SDP-ova vijećnica kaže da Banovina izbacuje udrugu 'Halo za pomoć' iz prostorija na Trsteniku

Predsjednica Kluba vijećnika SDP-a Aida Batarelo prozvala je gradsku vlast na čelu s Androm Krstulovićem Oparom za zaboravljanje 'malih ljudi', onih kojima je pomoć nužna. Posebice Splićana starije životne dobi jer udruga 'Halo za pomoć' ne može obavljati svoju djelatnost, Grad je izbacuje iz kotara Trstenik. Tako, apelira, ostaju brojni sugrađani bez 'narukvice za pomoć', a koja život znači.

- Pomoć našim sugrađanima starije životne dobi ovih dana je ukinuta, jer udruga bez potpore lokalne samouprave ne može obavljati svoju temeljnu, odnosno jedinu djelatnost - upozorava.

Naime, udrugu 'Halo za pomoć' Grad Split izbacuje iz prostorija gradskog kotara Trstenik, točnije sobe od 16 metara kvadratnih u kojoj se provodi od 2004. godine program pomoći starijim i nemoćnim osobama.

Radi se, pojašnjava, o narukvicama koje korisnici nose 24 sata i kada im zatreba pomoć, narukvicom alarmiraju Centar. Brojni životi su, podsjeća, tako spašeni, a mnogi korisnici su odgodili odlazak u dom, jer je narukvica značila sigurnost za obitelji koje nisu na drugi način mogle skrbiti o svojim bližnjima dok su na poslu.

- Ovo je primjer kako se u vrijeme 'velikih rušenja' u gradu i najava 'velikih investicija' u gradu lako zaboravljaju 'mali ljudi' - poručila je Batarelo.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare