Batarelo i Markić na Žnjanu, Mertojaku i Trsteniku te u posjeti udruzi Anst 1700

Batarelo i Markić na Žnjanu, Mertojaku i Trsteniku te u posjeti udruzi Anst 1700

Potrebna je hitna rekonstrukcija Trondheimske ulice i preregulacija prometa u jednosmjernu ulicu

Aida Batarelo, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Splita, zajedno s kandidatom za dogradonačelnika, pedijatrom i znanstvenikom Joškom Markićem, posjetila je Žnjan, Mertojak i Trstenik te humanitarnu udrugu za pomoć ovisnicima Anst 1700. Tijekom šetnje i obilaska kotareva kandidatima su se pridružili mnogi građani spremni razgovarati o problematici s kojom se susreću u kvartovima u kojima žive. U neformalnom razgovoru, koji se nastavio i na kavi, građani su iznosili svoje viđenje poteškoća, kao i rješenja za određene arhitektonske i komunalne probleme. 

Pri obilasku kvartova, Batarelo je skrenula pozornost na nekoliko lokacija koje su uvrštene u njen Program rada, na kojima su potrebne intervencije koje će, ukoliko bude odabrana za gradonačelnicu, sa svojim timom suradnika i stručnjaka konkretno i uspješno rješavati.

- Potrebna je hitna rekonstrukcija Trondheimske ulice i preregulacija prometa u jednosmjernu ulicu, kao i dijela Odeske, Bračke, raskrižja Bračka-Velebitska-Put Žnjana i realizacija kružnog toka na toj lokaciji, kao i u Doverskoj ulici, rekonstrukcija podloge košarkaškog igrališta u parku u Ostravskoj i nadogradnja garaže te izgradnja vježbališta na otvorenom a svakako i izgradnja opremljene i funkcionalne školske dvorane, dok je na Žnjanu specifičan problem nedostatka pločnika i uređenosti kolnika pojedinih cesta - rekla je Batarelo, istaknuvši pritom da su ovo samo neka od rješenja koja planira sprovesti u djelo. 

Upitana za mišljenje o najvećem nedostatku na Trsteniku, Batarelo je odgovarila: 

- Trn u oku na Trsteniku je definitivno lokacija na kojoj je Marušić trebao graditi stambeno-poslovno zdanje, a neizglasavanjem GUP-a i građanskim neposluhom posljednja rekreacijska zona ostala je neuređena, rupa s ogromnim potencijalom za veliku rekreacijsku lokaciju, igralište, a s vremenom možda i dvoranu. 

Nakon detektiranja potreba u tri splitska kvarta i razgovora s građanima, Batarelo i Markić posjetili su i Anst 1700 - humanitarnu udrugu za pomoć ovisnicima. S članovima i predstavnicima udruge razgledali su rukotvorine koje izrađuju članovi te razgovarali o problematici prevencije, kao i resocijalizacije ovisnika u Splitu.

- Članovi udruge jako su aktivni i izrađuju nevjerojatne stvari, umjetničke predmete za široku uporabu. Smatram da je jako važno da su korisni i da okolina prepoznaje njihov doprinos i trud, a osim ovoga, potrebno je pronaći još načina kako im omogućiti resocijalizaciju i reintegraciju u društvo, da im se pruži prilika za samoostvarenjem, kako u osobnom, tako i u profesionalnom smislu - komentirala je Batarelo. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare