Foto: Veljko Martinović Bauk: Ostojićeva pobjeda neće dovesti do raskola među lokalnim socijaldemokratima

Bauk: Ostojićeva pobjeda neće dovesti do raskola među lokalnim socijaldemokratima

S obzirom na to da sam izabran u Predsjedništvo, ja se radujem nastavku rada u županijskoj organizaciji

Saborski zastupnik i sad već bivši predsjednik SDP-a Splitsko - dalmatinske županije Arsen Bauk smatra pobjedu Ranka Ostojića za tu funkciju očekivanom. Ostojić je, naveo je, potvrdio onaj postotak glasova koji je dobio i kada je bio u utrci za predsjednika SDP-a.

Za Danijela Kukoča je ustvrdio da je vodio korektnu kampanju i nada se kako će surađivati s rukovodstvom i dalje. 

- S obzirom na to da sam izabran u Predsjedništvo, ja se radujem nastavku rada u županijskoj organizaciji - kazao je pak o sebi. 

Kukoč je figurirao kao 'njegov' kandidat, a s Ostojićem, blago rečeno, u zadnje vrijeme i otvoreno nije na istoj valnoj duljini. 

Upitali smo Bauka hoće li Ostojićeva pobjeda dovesti do trzavica i raskola među lokalnim socijaldemokratima.

- Neće - odgovorio je.

Potom je pojasnio da ne bi trebalo jer je SDP u Splitsko- dalmatinskoj županiji u opoziciji, a da je najveći problem bio loš rezultat na lokalnim izborima u Splitu.

- Međutim, novo rukovodstvo i rezultat kotarskih izbora pokazuju da smo se konsolidirali i to je najbolja vijest za predsjednika županijske organizacije. I bivšeg i novog, ha, ha. Bez Splita, sve pada u vodu. Ključ uspjeha za županiju je uspjeh u Splitu i o tome treba voditi računa, to bi trebao biti prioritet rada  - naglasio je.

Što se tiče rezultata u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dodao je, osvojili su šest čelnih mjesta, što je više nego u Dubrovačko -neretvanskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj i Ličko-senjskoj zajedno.

Ostojićeva pobjeda je udarac i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću. Koliko će se reflektirati na njegov status, pitanje je, tim više jer je novi čelnik splitsko-dalmatinskih socijaldemokrata odmah poslao snažnu poruku Zagrebu.

- Ne mislim da osim psihološkog ima drugi utjecaj. Ja nisam pobornik crno-bijelih teorija, činjenica je da je jedan kandidat potpisao ono pismo, a drugi nije, iako se nije izjašnjavao pretjerano pozitivno o Bernardiću. Ovlasti županijskih organizacija su novim statutom nešto reduciranije, a na kraju to je uvijek stvar članova Glavnog odbora. Iz naše županije ih je 9 i oni se nisu mijenjali - obrazložio je.

Dok se ne uspiju čuti, dodajmo, Bauk je, porukom čestitao 'nasljedniku' na pobjedi.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare