Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Beljak: Marijana Petir i ja zajedno ćemo voditi HSS!

Beljak: Marijana Petir i ja zajedno ćemo voditi HSS!

Da se odlučila kandidirati za predsjednicu stranke, ja danas ne bih bio kandidat

Nakon 19. ožujka Marijana Petir i ja zajedno ćemo voditi HSS! - izjavio je Krešo Beljak jučer u Petrinji na predstavljanju kandidata za predsjednika HSS-a, što su svi delegati Sisačko-moslavačke organizacije oduševljeno pozdravili burnim i dugotrajnim pljeskom.

- Da se Marijana Petir odlučila kandidirati za predsjednicu stranke, ja danas ne bih bio kandidat, već bih podržao nju! - dodao je Beljak. 

Upravo njezin uspjeh na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu, Beljak vidi kao jedan od znakova da HSS nije mrtav. 

- HSS je na žalost izgubio potporu među biračima, a stranka stara 110 godina danas je na koljenima. Vodstvo stranke zadovoljava se mrvicama i zapravo možemo reći da s jednim saborskim zastupnikom i jednim poklonjenim, HSS uopće ne sudjeluje u sastavu Vlade. Razlog tome je loša politika središnjice, koja nije osluškivala prijedloge i potrebe lokalnih organizacija. Usprkos tome, HSS nije mrtav! To je vidljivo iz rezultata lokalnih izbora na kojima je HSS i dalje realna politička snaga. Vidljivo je to i u uspjehu na izborima za Europski parlament na kojima je naša članica Marijana Petir izabrana preferencijalnim glasovima, a danas stranku uspješno predstavlja na europskoj pozornici - poručio je Beljak.

Također smatra kako je HSS biračko tijelo izgubio upravo zbog nametanja volje središnjice lokalnim organizacijama. To se može promijeniti samo uz novi politički smjer stranke, koja sada srlja u propast. Jedna od najvažnijih promjena svakako je i donošenje novog Statuta stranke.

- U HSS-u se mijenjaju predsjednici, ali nema promjene smjera. Kada dobijem povjerenje delegata na Glavnoj skupštini, promijenit ću smjer HSS-a, a zajedno ćemo stvoriti političku platformu koja će pokušati promijeniti smjer u kojem ide Hrvatska. U tome mora sudjelovati cijeli HSS, od Zagreba, središnje Hrvatske, do Slavonije, Like, Dalmacije, Međimurja, Zagorja i Istre.HSS se mora vratiti politici Stjepana Radića, u kojoj svaki član ima pravo glasa, a odluke se donose zajednički. To će se postići izmjenama Statuta stranke. Upravo vi, županijske, uz gradske i općinske organizacije, najveća ste snaga HSS-a. Vrijeme je da dobijete zasluženo mjesto u stranci! -zaključuje Beljak.

Vaša reakcija na temu