Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BESPLATAN PARKING Andro Krstulović Opara odbio Zoričićev prijedlog: 'Nemamo što raspravljati o temi koja nije analizirana i pripremljena'

BESPLATAN PARKING Andro Krstulović Opara odbio Zoričićev prijedlog: 'Nemamo što raspravljati o temi koja nije analizirana i pripremljena'

Kad budemo donosili komunalni red, vodit ćemo računa i o tome

Prvi šok na početku sjednice izazvao je Ante Zoričić, vijećnik stranke Popravi grad koji je istupio iz koalicije HDZ-HGS. U Vijeće je ušao s HGS-om. Iznio je potom dopunu dnevnog reda, u suradnji s Bojanom Ivoševićem iz Facebook inicijative 'Dnevna doza splitskog nereda' da se stanarima stare gradske jezgre omoguću besplatan parking.

- Ne smatram se dijelom vladajuće koalicije - kazao je jednostavno.

Potom je predložio dopunu dnevnog reda za besplatnim parkingom te da službe pripreme za sljedeći put potrebno za prvi korak.

Obratio se gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari:

- Gradonačelniče, uvjeren sam da ćete s radošću uvrstiti ovu točku, citirat ću što ste rekli Dalmatinskom portalu 'Poticajima, olakšacima i novim programima ćemo vratiti u gradsku jezgru'. Pa, neka ova inicijativa bude doprinos tome - kazao je.

Gradonačelnik je odbio prijedlog.

- Izražavam žaljenje što nećete biti dio većine, a moja odluka nema veze s tim jeste li ili nije, jer nije politička odluka o parkingu. Nemamo što raspravljati o temi koja nije analizirana i pripremljena. Ovaj prijedlog nije spreman, te zbog toga, a ne zbog toga što ste napustili većinu, ne mogu prihvatiti. U konačnici, o tome odlučuju vijećnici. Kad budemo donosili komunalni red, vodit ćemo računa i o tome - uzvratio je gradonačelnik.

Zoričić je odbio glasovanje za uvrštenjem, povukao je prijedlog i pojasnio zašto:

- Ako se glasuje, a iznenađen sam da je gradonačelniče niste prihvatili jer je ovo tek naputak, onda šest mjeseci ne može na dnevni red. Ali zamolit ću kolege da me potpisima podrže pa ćemo na sljedećoj sjednici raspraviti - završio je Zoričić.

Vaša reakcija na temu