Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Besplatno osposobljavanje nezaposlenim osobama na području Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije!

Besplatno osposobljavanje nezaposlenim osobama na području Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije!

Prijaviti se mogu osobe mlađe od 25 godina i starije od 54 godine s minimalno završenom osnovnom školom

Pučko otvoreno učilište Obzor u suradnji s partnerima Agencija Han Vrana, F-tours International d.o.o. i H.L. Dvorac d.o.o. provodi projekt 'Nove vještine - nove mogućnosti' u sklopu kojeg su razvijeni suvremeni programi osposobljavanja integrirani s praksom.

Nezaposlene osobe mlađe od 25 godina i starije od 54 godine s minimalno završenom osnovnom školom mogu se prijaviti za pohađanje sljedećih obrazovnih programa koji će se provoditi na području Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije:

1. Program osposobljavanja za poslove conciergea,

2. Program osposobljavanja za poslove barmena/sommeliera,

3. Program osposobljavanja za priprematelja/icu tradicionalne mediteranske kuhinje s modernim odmakom i utjecajem osmanske kuhinje,

4. Program osposobljavanja za priprematelja/icu tradicionalne mediteranske kuhinje sa suvremenim odmakom i utjecajem antičke kulture

Teorijska nastava održat će se u prostorijama Učilišta Obzor u Splitu na adresi Kopilica 21a, a praktična nastava će se organizirati u objektima Martinis Marchi (Šolta), Maškovića Han (Pakoštane) te Fabrique i Terminal F (Split), a uključuje studijski obilazak lokalnih uzgajivača hrane te gastroprezentacije. Nakon završetka programa moguće je i zapošljavanje u spomenutim objektima. Opći cilj projekta je doprinijeti zapošljavanju nezaposlenih osoba na području Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije kroz pohađanje suvremenih obrazovnih programa u sektoru turizma i ugostiteljstva. Putem aktualnih obrazovnih sadržaja izravno povezanim sa stvarnim potrebama tržišta rada i poslodavaca u sektoru turizma i ugostiteljstva obrazovat će se kvalitetan kadar i povećati konkurentnost nezaposlenih osoba na području Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije. Turizam postaje sve značajniji sektor u gospodarstvu naše zemlje, a njegov kvalitetan razvoj nije moguć bez djelotvorne politike razvoja ljudskih potencijala. Novi turistički trendovi utječu na profesionalni razvoj kadrova i inoviranje znanja turističkih djelatnika te je u korpusu zaposlenih bitno osigurati adekvatna znanja i profesije.

Svaki novi obrazovni programski sadržaj predstavlja dobitak za trenutno nedostatne kadrove u turizmu. Razvojna orijentacija zemlje na turizam podrazumijeva korištenje obrazovnih potencijala, s posebnim naglaskom na programe usmjerene na osposobljavanje kadrova za praktičnu primjenu znanja i poslovnih tehnika u svakodnevnoj turističkoj praksi. U hrvatskom turizmu upravo su takvi kadrovi najviše traženi, a njihovom formiranju osim kvalitetnog nastavnog programa pridonijeti će i kvalitetna stručna praksa.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem online PRIJAVNICE ili e-maila: info@ucilisteobzor.com, pri čemu je potrebno navesti sljedeće podatke: ime i prezime, kontakt, godine i odabrani program.

Projekt 'Nove vještine – nove mogućnosti', sufinanciran od strane Europskog socijalnog fonda, provodi Pučko otvoreno učilište Obzor u partnerstvu s tvrtkama Ftours International d.o.o. i H.L. Dvorac d.o.o. te Agencijom Han Vrana. Ukupna vrijednost projekta je 1.769.028,00 HRK (100% bespovratnih sredstava), a vrijeme provedbe je od 10. svibnja 2018. do 10. rujna 2019. godine.

Više informacija o projektu dostupno je na web stranici www.ucilisteobzor.com.


Vaša reakcija na temu